Hirdetés

Éppen csak lemaradhattak a nyíregyházi nagyberuházásról

szabolcsihir.hu

2019.01.20. 09:19

Éppen csak lemaradhattak a nyíregyházi nagyberuházásról
160 ezer négyzetmétert meghaladó területről beszélünk a Tiszavasvári úton (Forrás: Google)

Így is helyi cég dolgozhat a laktanyák területén.

Hirdetés

Hirdetés

92 ezer forinttal alacsonyabb ajánlatot nyújtott be, ezzel elvitte a nettó 1,14 milliárd forint értékű munkát a KE-VÍZ 21 Zrt. a „NYÍR-SL” Kft. elől. A két nyíregyházi cég egy, a szabolcsi megyekszékhely beruházásában zajló területrehabilitációs projektre pályázott. 

Nyíregyháza önkormányzata uniós forrásból valósítaná meg a Tiszavasvári úti laktanyák területének – 163 ezer négyzetméterről van szó – újrahasznosítását. Ennek során egyebek mellett technológiai transzferközponttá alakíttatnák a volt parancsnoki épületet, elbontatnának 15 objektumot, miközben más épületeken állagmegóvási munkákat végeztetnének el. Út- és parkolóépítés, közművesítés, térfigyelő kamerarendszer létrehozása, kerítésbontás szintén szerepel a kivitelező feladatai közt.

A város azt a célt fogalmazta meg, hogy a beruházással új területeket teremtsenek a gazdasági fejlődés számára, közvetve új munkahelyeket hozzanak létre.  

A munkára a január 18-i Közbeszerzési Értesítő szerint három cég nyújtot be ajánlatot, mind helyi. A KE-VÍZ 21 1 milliárd 149 millió 141 ezer 229 forintos vállalást tett, míg a „NYÍR-SL” ajánlata 1 milliárd 149 millió 233 ezer 331 forintról szólt. Az önkormányzat előbbi társasággal kötött vállalkozási szerződést január elején.
A harmadik ajánlattevő Közmű Generál Kft. volt.

A projekt teljes egészében uniós finanszírozású.

RaL

Nyíregyházaberuházásközbeszerzés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés