Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Éppen csak lemaradhattak a nyíregyházi nagyberuházásról

| 2019. 01. 20. | 10:19:00
Így is helyi cég dolgozhat a laktanyák területén.
Éppen csak lemaradhattak a nyíregyházi nagyberuházásról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

92 ezer forinttal alacsonyabb ajánlatot nyújtott be, ezzel elvitte a nettó 1,14 milliárd forint értékű munkát a KE-VÍZ 21 Zrt. a „NYÍR-SL” Kft. elől. A két nyíregyházi cég egy, a szabolcsi megyekszékhely beruházásában zajló területrehabilitációs projektre pályázott. 

[Beillesztett cikk: Melyik cég újítaná meg e romos sarkot?]

Nyíregyháza önkormányzata uniós forrásból valósítaná meg a Tiszavasvári úti laktanyák területének – 163 ezer négyzetméterről van szó – újrahasznosítását. Ennek során egyebek mellett technológiai transzferközponttá alakíttatnák a volt parancsnoki épületet, elbontatnának 15 objektumot, miközben más épületeken állagmegóvási munkákat végeztetnének el. Út- és parkolóépítés, közművesítés, térfigyelő kamerarendszer létrehozása, kerítésbontás szintén szerepel a kivitelező feladatai közt.

A város azt a célt fogalmazta meg, hogy a beruházással új területeket teremtsenek a gazdasági fejlődés számára, közvetve új munkahelyeket hozzanak létre.  

[Beillesztett cikk: Megvan, melyik cég újíthatja meg a Sóstófürdőt]

A munkára a január 18-i Közbeszerzési Értesítő szerint három cég nyújtot be ajánlatot, mind helyi. A KE-VÍZ 21 1 milliárd 149 millió 141 ezer 229 forintos vállalást tett, míg a „NYÍR-SL” ajánlata 1 milliárd 149 millió 233 ezer 331 forintról szólt. Az önkormányzat előbbi társasággal kötött vállalkozási szerződést január elején.
A harmadik ajánlattevő Közmű Generál Kft. volt.

A projekt teljes egészében uniós finanszírozású.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés