Hirdetés

Fegyházba küldenék a szabolcsi óvodák, iskolák fosztogatóját

szabolcsihir.hu

2019.01.08. 09:57

Fegyházba küldenék a szabolcsi óvodák, iskolák fosztogatóját
A kép illusztráció.

A konyári férfi vonattal járt lopni.

Hirdetés

Több mint három évre fegyházba küldené az ügyészség azt a konyári férfit, aki az elmúlt évben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében öt óvodát és két általános iskolát is feltört, összesen 12 lopást elkövetve ilyen módon.

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a konyári férfi főleg lopásokért már 15 alkalommal volt büntetve, jelenleg is folyik ellene több büntetőeljárás.

Legutóbbi fegyházbüntetéséből 2017 márciusában szabadult, éppen ezért a törvény szerint különös és többszörös visszaesőnek minősül.

A férfi módszere az volt, hogy a hajdú-bihari lakásáról minden esetben vonattal indult el a szabolcsi településekre, ahol kinézte magának a helyi óvodát, illetve általános iskolát, majd jellemzően az ablakot befeszítve bement a nevelési-oktatási intézményekbe. Az épületekben elsősorban az irodahelyiségeket kereste fel, ahonnan műszaki cikkeket, készpénzt tulajdonított el esetenként több százezer forint értékben. Olyan is előfordult, hogy a gyermekek tornafelszerelését vitte magával.

Az értékeket nem tartotta meg, hanem azonnal a debreceni piacon eladta, amire pedig nem volt szüksége, azt a vonat ablakán kidobta.

Az óvodák, iskolák, illetve az ott dolgozó személyek, valamint a gyermekek sérelmére összesen 12 rendbeli lopást követett el a vádlott, aki 2018 júliusától letartóztatásban van. Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság tartsa fenn a vádlott letartóztatását az ítélet kihirdetéséig. Egyébként pedig fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyész.

Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tenne és azt a bíróság elfogadja, az ügyészség három év és négy hónap fegyházbüntetés kiszabását venné tudomásul. Az elmúlt nyáron hatályba lépett új büntetőeljárási szabályok értelmében ebben az esetben tárgyalást sem kellene tartani az ügyben, nem szükséges kihallgatni a sértetteket, illetve egyéb bizonyítást sem kellene lefolytatni.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.
lopásSzabolcs-Szatmár-BeregKonyár

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés