Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gépkarabéllyal rabolt Máriapócson – előzetesbe került

| 2019. 01. 08. | 16:49:00
Ittasan, jogosítvány nélkül menekült a benzinkútról.
Gépkarabéllyal rabolt Máriapócson – előzetesbe került
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája január 8-án elrendelte T. J. R. gyanúsított letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított január 5-én, az esti órákban megállt az autójával egy máriapócsi benzinkútnál, és egy kannába benzint tankolt.

Ezután bement az üzletbe, s a magával vitt gépkarabélyt a kútkezelőre tartva felszólította, adja át a bevételt neki.

A fenyegetés hatására a sértett egy nejlon táskába pakolva átadta a pénztárban lévő 451 ezer forint készpénzt. A gyanúsított az autójával ezután elmenekült. A rendőrség rövid időn belül a 41-es főúton elfogta a gyanúsítottat, s lefoglalta a nála lévő készpénzt, lőfegyvert, 23 darab töltényt. A gyanúsított lakásában ezen kívül 1 puskatus, 3 fegyvertár és 60 darab töltény került elő.

[Beillesztett cikk: Fegyveres rablás Máriapócson]

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított által elkövetett bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére tekintettel megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, ugyanis a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés