Hófúvásra készüljenek a Tiszántúlon!

szabolcsihir.hu

2019.01.07. 19:12

Hófúvásra készüljenek a Tiszántúlon!
Csak ésszel, csak megfontoltan!

A friss hó elkerüli Nyíregyháza környékét az előrejelzés szerint.

Hirdetés

Hirdetés

Észak-Magyarországon 5 centiméternél több hó hullhat, a Tiszántúlon hófúvás okozhat fennakadást a közlekedésben január 8-án, azaz kedden – figyelmeztet a Közút. Szerdán inkább a Dunántúlon folytatódhat a havazás, írják.

A Közút továbbra is 12 órás váltott műszakokban, minden rendelkezésére álló emberi és gépi erőforrásával a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon fog dolgozni – ígérik. Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy a 0-24 órás munkavégzésük mellett folyamatos havazás idején időszakosan téliesebb útviszonyokra és lassabb haladásra kell egyes térségekben készülnie az autósoknak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei a 2018. november 10-től kezdődő téli üzemeltetési időszakban a mai napig több mint 80 ezer tonna sót és 4,5 millió liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a 32 ezer kilométeres országos közúthálózatra. A hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat az előírások szerint ütemezetten végzik, először az autópályákon, autóutakon és főutakon, majd a településeket összekötő mellékutakon, végül az alacsony forgalmú bekötőutakon végzik el. A lehetséges helyszíneken a megelőző, úgynevezett preventív sószórási munkákról is gondoskodnak a szakemberek.

Az utinform.hu oldalon az aktuális út- és látási viszonyokról, valamint forgalmi helyzetről is folyamatosan friss információkhoz juthatnak a közlekedők. 

időjárásközlekedés

Szóljon hozzá!

Hirdetés