Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kell-e újabb templom Nyíregyházán?

| 2019. 01. 04. | 15:16:00
Záporoznak a vélemények cikkünk nyomán.
Kell-e újabb templom Nyíregyházán?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Élénk vitát váltott ki az Örökösföldre tervezett református templomról szóló cikkünk a Nyíregyen hallottam Facebook-csoportban.

[Beillesztett cikk: Új templomot építenek a reformátusok Nyíregyházán]

Két napja folyamatosan záporoznak a hozzászólások, melyek egy része támogatja a harmadik templom felépítését, másik része viszont más, fontos dolgokra fordítaná a pénzt. A véleményekből szemezgettünk.

Jöhet a negyedik?

Vannak, akik konkrétan pénzkidobásnak tartják, kétségbe vonják az új templom szükségességét, ők azzal érvelnek, hogy egyfelől nagyon szép templomuk van a reformátusoknak a belvárosban, másfelől nem gondolják, hogy akkorát nőtt volna a református közösség, ami indokolná egy lakótelepi templom megépítését.

Mások azt kifogásolják, hogy egy kisebb városrészben pár éven belül már a harmadik templomot építik, melyek – a véleményt formálók szerint – vélhetően kongani fognak az ürességtől. Valaki hozzáteszi: ha a reformátusoké megépül, már csak az evangélikus templom hiányzik innen - az örökösföldi focipálya szomszédságából.

Ebből a pénzből inkább fejlesztenék a stadiont – fogalmazta meg határozott véleményét egy férfi, akit a többiek sietnek megnyugtatni,  hogy a stadion felújítása is napirenden szerepel.

A vita hevében az örökösföldi kerékpárút is felszínre került, ami az egyik hozzászóló szerint nem a munkába járókat szolgálja.

Utak, járdák

Többen megfogalmazták: templomépítés helyett érdemes volna több figyelmet fordítani a járdák, utak állapotára, az akadálymenetesítésre, buszvárókra. Javasolják, hogy albérlők házát is építhetnének, ahol a fiatalok átmenetileg lakhatnának, normális díjért, és addig is tudnának gyűjtögetni saját lakásra.

Szóba került a kisvasút is, amelynek kocsijait visszahozhatnák Felcsútról, és itt még építeni sem kellene pályát, hiszen van.

Mások viszont azt fogalmazták meg, hogy vannak, akiknek semmi sem jó, semminek nem tudnak örülni, márpedig annak pont örülni kellene, hogy templom épül.

Egy hozzászóló emlékeztetett arra, hogy 2017. októberéig 20 millió forint gyűlt össze a gyülekezeti tagok adományaiból az építkezésre, ami azóta tovább növekedett.

"Hozzászólásokkal eddig szerintem senkinek sem sikerült adományt gyűjteni kisvasútra vagy önkormányzati lakásokra. Sőt, mi több, ezeket a sorokat aligha olvassák a "fenti" döntéshozók, ezért sokkal több értelme van közvetlenül náluk tenni panaszt" - fogalmazott.

A templom környékének közvilágítására pedig máris van egy önként jelentkező, aki ígéri, megnyomja a ceruzájár, tízszeres árom számláz, ha kell.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés