Hirdetés

Kétmilliárdos beruházással bővítik a nyíregyházi gyárat

szabolcsihir.hu

2019.01.17. 12:33

Kétmilliárdos beruházással bővítik a nyíregyházi gyárat

Új munkahelyeket hoznak létre.

Hirdetés

A német autóipari beszállító Eissmann cég 2,08 milliárd forintos beruházással bővíti nyíregyházi gyárát, amit a magyar kormány 556 millió forinttal támogat – jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára csütörtökön Budapesten.

Az államtitkár hangsúlyozta, Nyíregyháza és a Kelet-Magyarország régió az országnak az a területe, ahol nagy szükség van hasonló színvonalú beruházásokra, a megtelepedett cégek bővítésére.

Norman Willich, az Eissmann-csoport pénzügyi vezetője elmondta, hogy a nyíregyházi gyár eddigi tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy folyamatosan bővítik magyarországi telephelyüket, és mostani beruházással további 140 új munkahelyet hoznak létre.

Magyar Levente kiemelte, Kelet-Magyarország a magyar fejlesztéspolitika középpontjában áll, 2019-ben is arra törekednek, hogy minél több hasonló színvonalú beruházás valósuljon meg a térségben és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az államtitkár kifejtette, a magyar gazdaság gerince az ipar, azon belül is az alapvetően a német kötődésű autóipar, és ez az ágazat adja majd az idén az ipar növekedés jelentős részét. Az államtitkár hivatkozott a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara tavalyi felmérésére, amely kimutatta, hogy a Magyarországon működő német vállalatok 87 százaléka jó döntésnek tartotta itteni beruházásait, és további befektetésben gondolkodnak.

Ez azt is mutatja, hogy a magyar gazdaság jó pályán van.

A KKM államtitkára kitért arra, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében további jelentős beruházások várhatók, a befektetési ügynökség jelenleg 11 befektetésről tárgyal, ezek megvalósulása újabb több százmillió euró beruházást, jelentős hozzáadott értéket előállító  munkahelyeket jelent majd.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere üdvözölte az Eissmann cég beruházását, amely szerinte a német vállalat hosszú távú elkötelezettségét is mutatja Magyarország és a város iránt.
NyíregyházaberuházásEissmann

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés