Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kétmilliárdos beruházással bővítik a nyíregyházi gyárat

| 2019. 01. 17. | 13:33:00
Új munkahelyeket hoznak létre.
Kétmilliárdos beruházással bővítik a nyíregyházi gyárat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A német autóipari beszállító Eissmann cég 2,08 milliárd forintos beruházással bővíti nyíregyházi gyárát, amit a magyar kormány 556 millió forinttal támogat – jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára csütörtökön Budapesten.

Az államtitkár hangsúlyozta, Nyíregyháza és a Kelet-Magyarország régió az országnak az a területe, ahol nagy szükség van hasonló színvonalú beruházásokra, a megtelepedett cégek bővítésére.

Norman Willich, az Eissmann-csoport pénzügyi vezetője elmondta, hogy a nyíregyházi gyár eddigi tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy folyamatosan bővítik magyarországi telephelyüket, és mostani beruházással további 140 új munkahelyet hoznak létre.

Magyar Levente kiemelte, Kelet-Magyarország a magyar fejlesztéspolitika középpontjában áll, 2019-ben is arra törekednek, hogy minél több hasonló színvonalú beruházás valósuljon meg a térségben és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az államtitkár kifejtette, a magyar gazdaság gerince az ipar, azon belül is az alapvetően a német kötődésű autóipar, és ez az ágazat adja majd az idén az ipar növekedés jelentős részét. Az államtitkár hivatkozott a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara tavalyi felmérésére, amely kimutatta, hogy a Magyarországon működő német vállalatok 87 százaléka jó döntésnek tartotta itteni beruházásait, és további befektetésben gondolkodnak.

Ez azt is mutatja, hogy a magyar gazdaság jó pályán van.

A KKM államtitkára kitért arra, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében további jelentős beruházások várhatók, a befektetési ügynökség jelenleg 11 befektetésről tárgyal, ezek megvalósulása újabb több százmillió euró beruházást, jelentős hozzáadott értéket előállító  munkahelyeket jelent majd.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés