Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kis híján tragédiát okozott a bedrogozott sofőr

| 2019. 01. 16. | 11:53:00
Vásárosnaményban száguldozott.
Kis híján tragédiát okozott a bedrogozott sofőr
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közúti veszélyeztetés, kábítószerrel visszaélés és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte V. J. vádlottat a Vásárosnaményi Járásbíróság január 14-én, valamint 1 év 5 hónapra eltiltotta a járművezetéstől.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a 30 éves vádlott 2017. október 2-án délben Vásárosnamény belvárosában közlekedett személygépkocsival. Amikor Beregszászi út kereszteződéséhez ért, a balra kanyarodó sávban a jelzőlámpa piros jelzésénél megállt, a kocsi motorját folyamatosan „túráztatva”. Ekkor előtte a zebrán három gyalogos haladt át szabályosan.

A vádlott gyorsított a kocsival, és a balra kanyarodó sávból egyenesen indult el, emiatt a zebrán átkelő három hölgynek el kellett ugrania az autó elől, hogy a balesetet elkerüljék.

A vádlott a helyszínről elhajtott, de a rendőrség hamar elfogta, s jogosítványát a helyszínen elvették. A vérvétel során megállapították, hogy a vádlott kábítószer hatása alatt vezette a gépjárművet.

A bíróság elrendelte a vádlottal szemben korábban a Mátészalkai Járásbíróság által kiszabott 10 hónap börtönbüntetés végrehajtását is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés