Hirdetés

Különleges babák Nyíregyházán

Szabolcsihír

2019.01.16. 08:18

Különleges babák Nyíregyházán
Képek: Facebook

Nem csak gyerekeknek.

Hirdetés

Hirdetés

Nem csak játék címmel babakiállítás nyílik Nyíregyházán, Szatmári Istvánné Borika aranykoszorús babakészítő mester munkáiból. A nem mindennapi élménynek ígérkező bemutató február 23-áig várja az érdeklődőket.

  • Időpont: 2019. január 22. (kedd) 14.00 óra
  • Helyszín: Pál Gyula Terem (4400 Nyíregyháza, Vay Á. krt. 18.

Szatmáriné Borika Nyíregyházán született, azóta is itt él. Eredeti szakmája szerint építészmérnök, 24 évig a megyei tervező irodában dolgozott. A harmadik gyereke megszületése után férjével úgy döntöttek, hogy a szüleivel együtt 7 tagú család ellátása egész embert kíván, így otthon maradt.

A képzőművészet mindig nagyon érdekelte, festeni tanult és kisplasztikákat is készített. Gyermekkorában nagyon szerette a babákat, így kereste a lehetőségeket, hogy megismerje, hogyan készülnek. A Budapesten élő Tóth Éva iparművész tanítványa lett, aki megtanította a babakészítés fortélyaira a papírmasé és textilbaba technikáira.

"Nagyon szeretem az embereket, szépnek látom őket. Ezt a szépséget igyekszem a babáim arcában, megjelenésében visszaadni. Különösen az 1880-as évek vége, az 1900-as évek eleje érdekel. szívesen öltöztetem a babáimat a kor divatjának megfelelően. A babáim textilből készülnek, minden részét én készítem, a test megformázásától az arc festéséig. Szívesen készítek játék babákat, mackókat is. Szeretném, ha a babáim mindenkinek olyan örömet szereznének, amilyen szeretettel én készítem őket" - vajllja a babakészítő, akinek már nem ez az első kiállítása.

 

Nyíregyházababakiállítás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés