Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megfiatalítják a nyíregyházi fasorokat

| 2019. 01. 04. | 13:20:00
Január első felében a Kiss Ernő utcán a sor.
Megfiatalítják a nyíregyházi fasorokat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Faápolási-ifjítási munkálatokat végez január 8 és 11. között Nyíregyházán, a Kiss Ernő utca Kölcsey Ferenc u. - Deák Ferenc u. közötti szakaszán a NYÍRVV Nonprofit Kft. 

Arra kérik a lakókat és az arra közlekedőket, vegyék figyelembe a forgalomkorlátozásokat és ne parkoljanak az említett útszakaszon.

Nyíregyháza faállományának egy része elöregedett, ezért a városüzemeltető társaság fontosnak tartja, hogy megújítsa, valamint felújítsa a közterületen álló fákat, fasorokat. Az utcák mentén található platánfasorok faápolási-ifjítási és koronaalakítási munkálatai december 19-én elkezdődtek.

A fák koronái szétterültek, és a szélsőséges időjárás miatt az ágak nagymértékben terhelődnek, így balesetveszélyesek, a vagyonbiztonságot is veszélyeztetik.

"Társaságunk célja, hogy a fák koronáit ifjítással ismét stabillá tegyük megelőzve ezzel az esetleges ágletöréseket, baleseteket" - közölte Horváth Kíra. A kft. maketing és pr menedzsere azt is hozzátette: a koronaifjítás során a vágott sebfelületeket sebkezelő anyaggal vonják be, megelőzve ezzel a további korhadást és a kártevők, kórokozók fatestbe történő bejutását. A fenti eljárásokkal még az idős fák élettartamát is jelentős mértékben meg tudják hosszabbítani.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a munkavégzés időpontját az időjárási körülmények befolyásolhatják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés