Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mehetnek a kisvárdaiak Debrecenbe

| 2019. 01. 04. | 15:36:00
Változott a törvény, érinti a kisajátítás miatti pereskedést.
Mehetnek a kisvárdaiak Debrecenbe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közleményben reagált a Nyíregyházi Törvényszék a hvg.hu január 4-i (mai) cikke után. A portál a kisvárdai önkormányzat és több helyi lakos család közötti peres eljárásról írt. Az ügy lényege, hogy utóbbiak elégedetlenek azzal az összeggel, amit a város a Várfürdő és környékének rekonstrukciója miatti kisajátítási eljárások kapcsán fizetni kíván a számukra az ingatlanaikért.

[Beillesztett cikk: Ingatlantulajdonosok perelték be a kisvárdai önkormányzatot]

A Nyíregyházi Törvényszék szerint a megindított perek közül 5 jogerősen befejeződött, 9 pedig jelenleg is zajlik a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon. – A befejezett ügyekben a bíróság elutasította a magánszemélyek keresetét, megállapítva, hogy az ingatlanok értékét megfelelően határozták meg a kisajátítási eljárásban a perbeli igazságügyi szakértő véleménye alapján – tájékozatott Sterné dr. Deák Andrea sajtószóvivő. A folyamatban lévő ügyek többségében – mondta – a felek közös kérelmére az eljárás szünetelését állapította meg a bíróság, így intézkedés sem történhetett ez idő alatt.

Hozzátette: a továbbiakban e perek az immár illetékes Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra tartoznak, s február 1-ig továbbítják is az iratokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés