Hirdetés

Nem létező traktorokkal keresett milliókat

szabolcsihir.hu

2019.01.08. 15:30

Nem létező traktorokkal keresett milliókat
Képünk illusztráció. (Fotó: pixabay)

Jogerős ítélet született Nyíregyházán.

Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa január 8-án helybenhagyta a Vásárosnaményi Járásbíróság ítéletét, melyben K. N. vádlottat 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A bírósági tényállás szerint a vádlott 2017 nyarán pénzszerzési szándékkal hirdetett meg különböző mezőgazdasági gépeket, melyek vételárát átvette a vevőktől, a gépeket azonban nem adta át nekik. 

2017 májusában egy traktort hirdetett meg 3,6 millió forintért, mely után érdeklődött egy sértett. A vádlott közölte, hogy 20 százalék előleg, azaz 914 400 forint befizetése után rendeli meg a traktort külföldről. A sértett az előleget átutalta a vádlott részére, aki ezt követően elérhetetlenné vált. Júniusban és júliusban ugyanilyen módszerrel vett át fejenként 900 ezer forint körüli előleget hat másik sértettől.

A vádlott a hét sértettnek összesen 5,5 millió forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A bíróság álláspontja szerint a vádlott a sértetteket tévedésbe ejtette, hogy a hirdetésekben úgy tűntette fel magát, ő valamilyen cég nevében árusít traktort, s a részére átutalt előlegeket sajátjaként használta fel. A bíróság súlyosító körülményként értékelte a hasonló módon elkövetett bűncselekmények mind gyakoribbá válását. Mindezekre figyelemmel a törvényszék az enyhítésre irányuló fellebbezéseket alaptalannak találta.

Az ítélet jogerős.
csalás Nyíregyházi Törvényszék

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés