Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem létező traktorokkal keresett milliókat

| 2019. 01. 08. | 16:30:00
Jogerős ítélet született Nyíregyházán.
Nem létező traktorokkal keresett milliókat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa január 8-án helybenhagyta a Vásárosnaményi Járásbíróság ítéletét, melyben K. N. vádlottat 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A bírósági tényállás szerint a vádlott 2017 nyarán pénzszerzési szándékkal hirdetett meg különböző mezőgazdasági gépeket, melyek vételárát átvette a vevőktől, a gépeket azonban nem adta át nekik. 

2017 májusában egy traktort hirdetett meg 3,6 millió forintért, mely után érdeklődött egy sértett. A vádlott közölte, hogy 20 százalék előleg, azaz 914 400 forint befizetése után rendeli meg a traktort külföldről. A sértett az előleget átutalta a vádlott részére, aki ezt követően elérhetetlenné vált. Júniusban és júliusban ugyanilyen módszerrel vett át fejenként 900 ezer forint körüli előleget hat másik sértettől.

A vádlott a hét sértettnek összesen 5,5 millió forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A bíróság álláspontja szerint a vádlott a sértetteket tévedésbe ejtette, hogy a hirdetésekben úgy tűntette fel magát, ő valamilyen cég nevében árusít traktort, s a részére átutalt előlegeket sajátjaként használta fel. A bíróság súlyosító körülményként értékelte a hasonló módon elkövetett bűncselekmények mind gyakoribbá válását. Mindezekre figyelemmel a törvényszék az enyhítésre irányuló fellebbezéseket alaptalannak találta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés