Hirdetés

Nyíregyházán forgalomlassítással demonstrálnak

Szabolcsihír

2019.01.17. 20:11

Nyíregyházán forgalomlassítással demonstrálnak
Legutóbb január 5-én szerveztek félpályás útlezárással forgalomlassító demonstrációt Nyíregyházán (Illusztráció: Szabolcsihír)

Csatlakoztak az országos megmozduláshoz.

Hirdetés

Forgalomlassítással demonstrálnak január 19-én, szombaton Nyíregyházán - adták hírül a "Mi vagyunk Nyíregyháza" Facebook-csoport oldalán. A forgalomlassító demonstrációt a 2x2 sávos Lászó utca külső sávjában tartják.

A demonstráció 13 órakor kezdődik, gyülekező a Bujtosi-tó parkolójában. Részt vesz a Vasas Szakszervezet, Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, Pedagógus Szakszervezet, Momentum, MSZP, DK, JOBBIK, LMP. A szervezők azt írják, 16 óra után fáklyákat gyújtanak, így teszik láthatóbbá jelenlétüket.

A szakszervezetek négypontos követelése:

  • Módosítsák a Munka Törvénykönyvét, hogy az a mostaninál sokkal jobban vegye figyelembe a munkavállalók érdekeit, a rabszolgatörvényként elhíresült túlóra szabályozást pedig vonja vissza a kormány!
  • Béremelési elvárásaik továbbra is kétszám jegyűek; köztisztviselői bérek rendezése.
  • Követelik a sztrájkjog újraszabályozását és érdemi párbeszédet.
  • Egy rugalmasabb nyugdíjba vonulási rendszer kidolgozásának követelményeit, a korengedményes nyugdíjak korszerűbb formában történő visszahozásától a megváltozott munkaképességű dolgozók tisztességes támogatásáig.
Nyíregyházademonstráció

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés