Nyíregyházi börtönbe került a svéd szökevény

szabolcsihir.hu

2019.01.11. 13:45

Nyíregyházi börtönbe került a svéd szökevény

Elrendelték előzetes letartóztatását.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája január 7-én közokirat-hamisítás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte S. M. gyanúsított letartóztatását.

A svéd állampolgárságú gyanúsított ellen hazájában nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, melynek alapján 2017 decemberében egy londoni repülőtéren elfogták, majd letartóztatását óvadék ellenében bűnügyi őrizetre változtatták. Ezt követően, 2018 februárjában a gyanúsított 50 ezer fontot ajánlott fel egy brit állampolgárnak, hogy segítsen neki Ukrajnába szökni. Megállapodásukat követően a két férfi decemberben együtt utazott az Egyesült Királyságból Budapestre, hamis paraguay-i útlevél felhasználásával.

Budapesten a brit állampolgár 4200 eurót fizetett két ukrán személynek, hogy segítsenek a svéd gyanúsítottat Ukrajnába juttatni.

Emiatt Beregsurányba utaztak, azonban amikor január 5-én kilépésre jelentkeztek Ukrajna irányába, a határőrök észlelték, hogy a svéd férfi útlevele hamis. Mikor ez kiderült, a svéd gyanúsított elmenekült a határátkelő helyről, de csak Tarpáig jutott, ugyanis a határőrök rövid időn belül elfogták. Ekkor egy hamis dél-afrikai útlevéllel próbálta magát igazolni, ezenkívül egy hamis dél-afrikai jogosítvány is volt nála.

A Nyíregyházi Járásbíróság álláspontja szerint megalapozottan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, illetve elrejtőzéséről, ezért január 7-én elrendelte a letartóztatását. A végzés a kihirdetés napján véglegessé vált.
NyíregyházaBeregsurányhamis útlevél

Szóljon hozzá!

Hirdetés