Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pervezetési versenyre készül a nyíregyházi titkár

| 2019. 01. 22. | 18:40:00
A regionális döntőt már megnyerte.
Pervezetési versenyre készül a nyíregyházi titkár
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Igazságügyi Akadémia szervezésében január 24-25-én rendezik meg azt a versenyt, melyen azok a bírósági titkárok vehetnek részt, akik eredményesen szerepeltek, és továbbjutottak a regionális fordulókon.

Az Országos Pervezetési Verseny regionális döntőjét tavaly októberben Debrecenben rendezték meg. Ezt a Nyíregyházi Törvényszék bírósági titkára, Beliczáné dr. Gál Anikó nyerte meg. A felkészülés már gőzerővel folyik Nyíregyházán dr. Gunyecz Zoltán kollégiumvezető szakmai irányításával. Koncz Veronika sajtótitkár számolt be a rangos versenyt megelőző időszakról.

A felkészülést Gunyecz Zoltán kollégiumvezető szervezte meg, így tavaly novembertől minden héten egy délután próbatárgyalást tartunk a titkár kollégák közreműködésével. Ők játsszák a vádlott, tanú, védő, ügyész szerepét. Az ekkor tárgyalt ügyiratokból a próbatárgyalásokra igyekszem úgy felkészülni, mintha egy valódi tárgyalást kellene vezetnem

- mondta Beliczáné dr. Gál Anikó.

A próbákon minden alkalommal jelen van a kollégiumvezető, aki figyeli a bírósági titkár teljesítményét, majd a végén részletesen átbeszélik a látottakat, szakmai tanácsokkal látja el. Minden alkalommal videófelvétel is készül, a tárgyalás végén azt is elemzik.

Az elmúlt héten a Magyar Igazságügyi Akadémián rendezték meg a verseny előkészítő fordulóját, és kisorsolták a jogeseteket. Beliczáné dr. Gál Anikónak egy háromvádlottas ügyet kell majd tárgyalnia, de az eljárás során az egyik vádlott meghalt, így be kellett szereznie az ő halotti anyakönyvi kivonatát is. A tárgyaláson már ez is rendelkezésére fog állni. Kitűzte a tárgyalást, intézkedtek, hogy a szükséges iratok rendelkezésre álljanak.

Van egy kijelölt játékmester, és ő képviseli a hivatalokat is, akiket meg kell keresnünk, s tőle kapjuk a megkeresésekre a válaszokat

- tette hozzá a titkár.

A nyomozati iratot és az ügyben eddig keletkezett bírósági iratot is megkapták előre.. A csapat többi tagját azok a kollégái fogják alkotni, akikkel a debreceni Regionális Pervezetési Versenyben egy csapatban volt. A regionális versenyen a Debreceni Törvényszék csapata nyert, tehát ők fogják játszani az egyéb szerepeket. Velük is felveszi majd a kapcsolatot az eredményesség érdekében. Annyi biztos, hogy ő a bírót játssza, a csapat tagjai kiválaszthatják, hogy milyen szerepet vállalnak.

Beliczáné dr. Gál Anikónak nemcsak a felkészülésben segít a kollégiumvezető, hanem a versenyre is elkíséri, ami megnyugtató számára. Arról, hogy ki nyeri az országos versenyt, hétfős zsűri dönt, valamennyien bírák, az elnök várhatóan dr. Székely Ákos kúriai bíró lesz.                                                  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés