Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Történelmet írt a nyíregyházi sportoló

| 2019. 01. 27. | 10:09:00
Závaczki Bálint a legjobbak között.
Történelmet írt a nyíregyházi sportoló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Alig múlt kétéves, amikor golfütőt fogott először a kezébe. Akkor még az édesapjának le kellett vágnia az ütő nyelét, hogy használni tudja. Závaczki Bálint a golfpályán nőtt fel, ma pedig már a legjobb magyar férfi versenyző. A világranglistán a legjobb kétezer között van, ami annak tükrében, hogy több millióan játszanak, és csak rangos verseny megnyerésével lehet egyáltalán a világranglistára kerülni, óriási dolog – írja a nyiregyhaza.hu.

– Több korosztályos versenyen indultam, de ezekkel nem lehetett ranglista pontokat szerezni. A marokkói Gymnasiade viszont óriási élmény volt, azt tartják, az Olimpia és az Universiade után a legkomolyabb ilyen jellegű verseny. 70 ország 4500 sportolója vett részt, Magyarországot 68-an képviselhettük, és itt sikerült bronzérmet szereznem – mondta Závaczki Bálint.

A fiatal golfozó aztán győzött a Magyar Nyílt Bajnokságon, majd ennek köszönhetően a szövetség őt delegálta a skóciai junior világbajnokságra.

– Különleges érzés volt ott játszani, főleg egy világbajnokságon. Ezt a versenyt kétévente rendezik, és végül 13. lettem – mondta a fiatal sportoló, aki ezzel történelmet írt, mert magyar golfozó ilyen előkelő helyen még soha nem végzett.

Aztán győzelem a magyar junior openen, dobogós hely Bulgáriában, a Törökországban elért eredménynek köszönhetően pedig 56 helyet lépett előre a ranglistán. A versenyek között pedig tanulás, eddig háromszor vehette át Bálint a „Magyarország jó tanulója – jó sportolója” elismerést. Mivel idén is kitűnő lett, így valószínűleg negyedszer is megkapja.

Januárban már a felkészülésé a főszerep: idén először egy külföldi edző is segíti majd a munkáját, a cél pedig az, hogy tovább lépjen előre a ranglistán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés