Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új templomot építenek a reformátusok Nyíregyházán

| 2019. 01. 02. | 10:59:00
Egy év múlva kész is lehet.
Új templomot építenek a reformátusok Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb templom épül Nyíregyházán. Örökösföldön, a Szalag és a Törzs utca kereszteződésében már el is kezdték a református templom alapozási munkálatait. A beruházás egyházi forrásból, állami támogatásból és adományokból mintegy 500 millió forintos tervezett költséggel építik meg. Az új épületben helyet kap a parókia, a gyülekezeti ház és a templom – ennek toronymagassága megközelíti a 30 métert.

A már meglévő római katolikus és görögkatolikus templom szomszédságában, várhatóan  egy év múlva tudják átadni az új templomot, így a jövõben a városrészben élõ reformátusoknak is lesz lehetõségük a közelben vallásgyakorlásra.

A terveket Kulcsár Attila Ybl-díjas építész készítette. Érdekesség, hogy ugyancsak ő tervezte a már álló két, örökösföldi templomot, így azon ritka (hacsak nem egyedülálló) esetek egyike a nyíregyházi, amikor ugyanazon tervező három alkotása egymástól karnyújtásnyira látható.

Templomok esetében ez bizonyára igen ritka, ám azt még hozzátehetjük, hogy Nyíregyháza belvárosában három olyan lakóház is van egymás szomszédságában, melyek tervezője szintén Kulcsár Attila: a "sárga-" és a "fehér dombház", illetve a szemközti "piros ház".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés