Hirdetés

Végrehajtó miatt bukhatják a kártérítést Szögiék?

Blikk/Szabolcsihír

2019.01.10. 16:05

Végrehajtó miatt bukhatják a kártérítést Szögiék?
Gyermekei szeme láttára gyilkolták meg a tanárt (archív felvétel)

Hiába ítélték meg, még mindig nem kapott egy fillért sem a meggyilkolt tiszavasvári tanár családja.

Hirdetés

Hiába próbálkoznak Szögiék, október óta nem tudták elérni a végrehajtót, aki a nekik megítélt kártérítés kifizetését intézi. A sátoraljaújhelyi önálló bírósági végrehajtó ugyanis telefonon elérhetetlen, a levelekre pedig nem válaszol - írja a Blikk.

A tiszavasvári Szögi Lajos 2006 októberi brutális meggyilkolása miatt tíz évvel ezelőtt 46 millió forint kártérítést ítélt meg családjának a bíróság. Az összeg azóta kamatokkal 60 millió forintra emelkedett.

Tavaly októberben felmerült, hogy a kártérítés egy részéhez hozzájuthat a család, ugyanis 2018. október 29-én a Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja 5 millió forint kártérítést ítélt meg nem jogerősen rossz tartási körülmények miatt az olaszliszkai gyilkosság egyik elkövetőjének, H. Dezsőnek.

Mint arról már korábban írtunk, ahhoz, hogy a család a fogvatartottnak megítélt összegből a neki járó kártérítés egy részéhez hozzájusson, a bíróságon kérnie kell. A sértett részére megküldött nyomtatványt ki kell töltenie, és vissza kell küldenie a bíróságnak. Ezen nyilatkozik többek között arról, hogy milyen összegű a meg nem térült kára, indított-e már emiatt végrehajtást, illetve hova kéri a neki járó összeg utalását. Ha a sértett nem küldi vissza időben ezt az iratot, akkor nem részesül a kártalanítási összegből.

Egy sátoraljaújhelyi illetőségű önálló bírósági végrehajtó kereste meg a családot, majd elkérte a számlaszámukat. A család ügyvédje szerint azonban egy fillért sem fognak kapni Szögiék.

Dr. Helmeczy László a lapnak elmondta: amint a tudomására jutott a tekintélyes summa létezése, jelezte a bírósági végrehajtónak, hogy a Szögi család – mint károsultak – igényt tart rá. Válasz azonban a mai napig nem érkezett a levélre, telefonon sem sikerült elérni.

A kártérítésre pedig nagy szüksége van a Szögi családnak: a tanár özvegye óvónő, a három gyerek közül a legkisebb még középiskolás. A férfi szülei kisnyugdíjasok voltak, ők azóta meghaltak. Szögiék egy fillér kártérítést sem kaptak az eltelt tíz év alatt.

 

 

 

 

Tiszavasváriolaszliszkaszögi lajos

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés