Hirdetés

A nyírturai halálos baleset szemtanúit keresi a rendőrség

police.hu

2019.02.12. 08:14

A nyírturai halálos baleset szemtanúit keresi a rendőrség

Egy gyermek is súlyosan megsérült.

Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó közúti baleset gondatlan okozása gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A 4-es számú főúton Nyírtura külterületén közlekedett egy férfi az általa vezetett személygépkocsiból, és az utána kapcsolt utánfutóból álló járműszerelvénnyel december 22-én 16.55-kor. A nyomozás adatai szerint a járművezető a főút 285. kilométerszelvényében az út menetiránya szerinti jobb oldalán (részben az útpadkát is igénybe véve) megállt a járműszerelvénnyel, és ezután az utánfutó hátfalát lehajtotta, ami így a pótkocsi világító- és jelzőberendezéseit eltakarta. Az egyik, Nyírtura irányából érkező személygépkocsi vezetője feltehetően későn észlelte az álló járműszerelvényt, amelynek nekiütközött. Az ütközés következtében a személygépkocsi oldalára borult, és átcsúszott a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező személygépkocsival.

Az álló járműszerelvénybe hajtó gépkocsi vezetője a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A gépkocsiban utasként tartózkodó nő és gyermek nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset következtében a szemből érkező személygépkocsi vezetője is súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrség kéri, hogy jelentkezzenek azok, akik a közlekedési baleset bekövetkezésének körülményeiről információval rendelkeznek. Jelentkezni lehet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán személyesen, telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy a 112-es központi segélyhívószámon. Névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán is bejelentést tehet.
Nyírtura

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés