Hirdetés

Bicikliző gyereket pofozott meg Nyírbátorban egy autós

szabolcsihir.hu

2019.02.12. 09:25

Bicikliző gyereket pofozott meg Nyírbátorban egy autós
A kép illusztráció

Közlekedési vita.

Hirdetés

Garázdasággal és könnyű testi sértéssel vádolja az ügyészség azt a nyírgyulaji férfit, aki felpofozott egy elengedett kormánnyal kerékpározó 14 éves fiút.

A Nyírbátori Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott tavaly november végén egyik nap, a kora esti órákban Nyírbátorban autózott a Hunyadi úton, amikor utolérte az elengedett kormánnyal az út szélén kerékpározó 14 éves sértettet. A kerékpáros mellett elhaladva, a lehúzott ablakon keresztül a vádlott figyelmeztette a fiút a szabályos közlekedésre, aki ezzel nem foglalkozott. Ezután a vádlott gépkocsijával megelőzte a sértettet, majd megállt a padkán. Odament a sértetthez, akit ingerülten felelősségre vont a szabálytalan kerékpározás miatt, miközben kétszer a fején tenyérre meg is ütötte a fiút, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A vádlott ezen magatartásával garázdaság vétségét és könnyű testi sértés vétségét valósította meg, amit el is ismert. Tettét azzal magyarázta, hogy az utóbbi időben többször került ilyen konfliktusba kerékpárosokkal, és emiatt nagyon ideges volt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki. A büntetővégzés azt jelenti, hogy az ilyen egyszerű megítélésű ügyben a bíróság nem tart tárgyalást, hanem az iratok alapján hozza meg döntését. 
Nyírbátornyírgyulaj

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés