Hirdetés

Házasságépítő tanácsokat kaphat Nagykállóban

Szabolcsihír

2019.02.11. 10:42

Házasságépítő tanácsokat kaphat Nagykállóban
Illusztráció: pixabay.com

Országszerte programokat szerveznek, a család fontosságára hívják fel a figyelmet.

Hirdetés

– A házasság szövetség, a jogokon és a kötelességeken túl azt is jelenti, hogy a férj és a feleség egész életre szóló társa egymásnak – mondta Monostori László esperes a vasárnap kezdődő házasság hete alkalmából. Arra hívta fel a figyelmet: az emberek túlnyomó többségének az a vágya, hogy házasságban és családban éljen, szinte mindenki keresi a társát, aki hozzáillik, akivel le tudja élni az életét, aki mellett biztonságban érezheti magát.

A Házasság hete rendezvénysorozat február 10-től 17-ig tart országszerte; a házasság és a család fontosságára hívja fel a figyelmet. Az Emmi közleményében az áll, 20 évvel ezelőtt nem kötöttek annyi házasságot, mint az utóbbi években. Tavaly január és november között csaknem 49 ezer pár döntött a házasság mellett. Egyúttal csökkent a válások száma, 2010 óta 23 százalékkal kevesebb a válással végződő házasságok aránya.

Megyénkben a Házasság hete alkalmából Nagykállóban rendeznek programot. Házasságépítő tanácsokat kaphatnak az érdeklődők az Óbester Étterem és Kávézóban február 15-én 18. órától.

A házasságkötések száma a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csökkent: 2017 azonos időszakához viszonyítva 2018 január–szeptemberében 2430 házasságot anyakönyveztek, 2,8 százalékkal (71-gyel) kevesebbet, mint egy évvel korábban.
házasságNagykálló

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés