Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így kell kosarasokat toborozni Nyírpazonyban!

| 2019. 02. 14. | 15:16:00
Alig alakult meg a csapat, máris országos versenyen produkáltak.
Így kell kosarasokat toborozni Nyírpazonyban!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kosaras sikert ért el a nyírpazonyi Színi Károly Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Az iskola tanulói a Kosárpalánta Bajnokság második fordulójában szerepeltek, és már készülnek a következő megmérettetésre.

Az országos programhoz 2018 szeptemberében csatlakozott a nyírpazonyi Színi Károly Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. A Nyírpazonyi Kosárlabdázók Egyesület vezetője, Hajdú Barna kereste meg az iskolát és ajánlotta a csatlakozást az országos programhoz. Az intézmény lelkes pedagógusai éltek a lehetőséggel és a frissen toborzott csapattal szeptember közepén elkezdték az edzéseket. A heti két edzésen 1-4. osztályos tanulók vesznek részt.

A kosarazás hamar népszerű lett a gyerekek körében, januárban már 28 tanuló jelent meg rendszeresen a dr. Bárányné Terjék Ildikó és  a Pálóczy András vezette edzéseken.

A Kosárpalánta program lényege, hogy a 6-9 éves korú gyerekek átfogó, egységes sportkoncepció részesei legyenek, korosztályuknak megfelelően fejlődjenek képességeik, amelyek alapot jelenthetnek egy későbbi, magasabb szintű,  versenyszerű sportoláshoz is. 

A pazonyi kosaras gyerekek már túl vannak két versenyfordulón. 2018 decemberében mérték össze először tudásukat, majd a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Északkeleti régiója a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium sportcsarnokában tartotta a második fordulót 2019 januárjában. A nyírpazonyi Színi Károly Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola két korcsoportban képviseltette magát. Az 1-2. osztályosok harmadik helyezést, míg a 3-4. osztályosok második helyezést értek el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés