Hirdetés

Indiában turnézott a 4 for Dance

nyiregyhaza.hu/Szabolcsihír.hu

2019.02.07. 16:44

Indiában turnézott a 4 for Dance
A 4 for Dance Új-Delhiben – golyóstollal, gyufával és Rubik-kockával (Fotók: Facebook)

Több város színpadán is felléptek.

Hirdetés

Egyhetes indiai turnén, Indiában járt Nyíregyháza leghíresebb táncos négyese, a 4 for Dance. A fiúk a külügyminisztérium meghívására érkeztek Indiába, ahol Delhi és Agra városában is színpadra álltak - írja a nyiregyhaza.hu. A csapat csütörtökön érkezik haza.

Az indiai Balassi Intézetben

Facebook-oldalán a csapat arról is beszámolt, hogy turnéja során találkozott Dr. PhD Habil. Wilhelm Zoltánnal is, az indiai Balassi Intézet igazgatójával, aki baráti fogadtatásban részesítette a nyíregyháziakat.

Az egyik országos tehetségkutatón feltűnt 4 for Dance 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy tagjai a magyar néptánc autentikus elemeit virtuóz ritmusjátékokkal tegyék még izgalmasabbá, s így egy önálló stílust hozzanak létre. A csapat népszerűsége azóta is töretlen. Értéket közvetít, kultúrát táplál, amit sok humorral fűszerez. A csapat a Föld összes kontinensén, több mint 40 országban szerepelt már.
  • Az együttes 2009-ben Montreal-ban az UNESCO védnöksége alatti Dance World Cupon - a hivatalos táncvilágkupán - három kategóriában is – folk, show, step - világbajnok lett.
  • A BBC egyik legnagyobb showjának sztárvendégeként a "Tonight is the night" műsorában együtt szerepeltek Michael Flatley társulatával.
  • 2011-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei VI. Megyei Prima Díj Közönség díjasai lettek, valamint jelölték őket a Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában.
  • Nyíregyháza közgyűlése 2012-ben kimagaslóan eredményes tevékenységük elismeréseként „Nyíregyháza városért emlékérem – Bencs Kálmán díj” –ban részesítette az együttest.
  • 2015-ben mint nemzeti érték bekerült a Nyíregyházi Települési Értéktárba, majd 2017-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktárba is.

Nyíregyháza4 for Dance

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés