Hirdetés

Nyíregyházán korszerűsítik a fizioterápiás eszközparkot

szabolcsihir.hu

2019.02.08. 18:31

Nyíregyházán korszerűsítik a fizioterápiás eszközparkot

Megújul az SZTK földszintje is.

Hirdetés

Újabb európai uniós pályázatot nyert a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház – írja a nyiregyhaza.hu. Közel 300 millió forintból újulnak meg a fizioterápiás célú járóbeteg-szakellátás szolgáltatásai.

Az intézmény legnagyobb betegforgalmú telephelye a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház, amelyben 261 járóbeteg szakrendelés működik. Itt közel 150 millió forintból újítják fel az SZTK épületének bizonyos részeit.

– A nagy építkezés itt van Nyíregyházán. Ebben már nekünk szerencsére rutinunk van, hogy hogyan kell egy építkezés alatt a betegellátást biztosítani, úgyhogy ez meg fog valósulni most is. Én a türelmüket kérem a kedves betegeknek és hozzátartozóknak, munkatársaimnak is, hogy ameddig tart ez a projekt, tartsanak ki, és ugyanúgy folyjon a gyógyító eljárás, hisz egy szép és egy méltóbb helyet fogunk kapni. Ez csak az első lépése, szeretnénk természetesen tovább folytatni – mondta el Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

A munkaterületet átadták a kivitelezőnek január közepén, így már elkezdődött a beruházás.

– A kivitelezés során a Bocskai utca felőli bejárat lesz kialakítva akadálymentesen, azt követően az épület földszintjén a vizes blokkokat szeretnénk felújítani, valamint ahogy beérkeznek a betegek, az előjegyző és a kartonozó pult átkerül a régi büfé helyére, a büfé pedig átkerül az üzletek helyére – mondta el Komán Attila, a Fejlesztési Osztály vezetője.

Ezen kívül megvalósul az SZTK épületének első emeletén egy fizioterápiás részleg kialakítása, a szülészet-nőgyógyászati épület földszinti fizioterápiás helyiségeinek felújítása és a sebészeti tömb földszinti fizioterápiás helyiség festése és klimatizálása.

A projekt nyíregyházi vonatkozása tartalmaz 53 nagy értékű, 10 kis értékű és 2 darab egyéb eszköz beszerzést is. Ezektől a hatékonyabb betegellátás mellett, a várakozási idő csökkenését is várja a kórház vezetése.

– Reméljük azt, hogy ezekkel a több frekvenciás és több csatornás eszközökkel egységnyi idő alatt, több beteget tudunk ellátni. Ez által egy nap alatt is több beteget tudunk ellátni, tehát az előjegyezhető betegek számát is tudjuk növelni és reméljük, hogy csökkenni fog a várakozási idő – mondta Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója.

A kivitelezés 10 hónapig fog tartani, mely alatt a betegellátás zavartalan lesz.
NyíregyházapályázatJósa András OktatókórházKorszerűsítés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés