Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Levegőt! Összeült a szmogriadó-bizottság Nyíregyházán

| 2019. 02. 19. | 19:02:00
Mindenki tehet azért, hogy csökkenjen a kockázat.
Levegőt! Összeült a szmogriadó-bizottság Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kedden összeült a Szmog-riadó bizottság Nyíregyházán, hogy elemezze és értékelje a beérkező légszennyezettségi és meteorológiai adatok alapján a környezetveszélyeztetés kockázatát.

Az egyeztető megbeszélést követően a jelenlegi értékek figyelembevételével a bizottság a füst-köd riadó tájékoztatási fokozatának fenntartása mellett döntött.

A szálló por (PM10) szennyezettség éjszaka a legmagasabb, ezért

kérjük a lakosságot, hogy az esti és reggeli órákban lehetőleg kerüljék a szabadban végzett megterhelő fizikai munkát, vagy sporttevékenységet, és a szellőztetést a déli, kora délutáni órákban végezzék

- figyelmeztettek közleményükben a szakemberek.

A légszennyezettség romlását elkerülendő kérik, kerüljék a személygépjárművek (főként dízel üzeműek) használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalogosan, valamint fűtésnél (amennyiben lehetőségük van rá) a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.

Tartózkodjanak a kerti hulladék (pl. avar, fanyesedék, stb.) és a lábon álló növényzet (pl. tarló) nyílt színi égetésétől! A tűzgyújtási tilalom betartását a Közterület-felügyelet fokozottan ellenőrzi.

A meteorológiai előrejelzések alapján ma este megélénkülhet a délnyugati szél, és szerdán érkezik egy hideg front, amely a levegőminőségben javulást okoz.

Kérjük a lakosságot, hogy kísérjék figyelemmel az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat honlapján (www.levegominoseg.hu), illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály honlapján (http://ftvktvf.zoldhatosag.hu/) az aktuális levegőminőségi adatokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés