Még zöldebb lesz Nyíregyháza

Szabolcsihír

2019.02.01. 12:04

Még zöldebb lesz Nyíregyháza
Méltán nevezik a parkok és virágok városának (Fotó: TDM Nyíregyháza)

A lakók is részt vesznek a parkosításban.

Hirdetés

Hirdetés

Nyíregyháza polgármestere kezdeményezésére nagyszabású fásítási program zajlik Nyíregyházán, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közreműködésével. Az „Ültess egy fát a holnapért" program pályázati adatlapjait január 31-ig fogadták. A fásítási projekt keretében a lakosság, illetve az intézmények képviselői igényelhettek díszfát, díszcserjét, amelyet a házuk, vagy intézményük előtti közterületre, utcafrontra ültethetnek el tavasszal.

A fásítási program első ütemében (2018.12.01-2019.01.31)  160 lakossági pályázat érkezett be, ezen felül 12 intézmény is igény beküldte adatlapját.

Az igényeket február végéig bírálják el, figyelembe véve az adott területen lévő közműveket, illetve az utca zöldfelületét is, így határozzák meg, milyen növényfajokat kapnak az igénylők.

A szakemberek február 1-jén elkezdték a pályázatok elbírálását, megvizsgálják az adott területen lévő fákat, közműveket, ezek alapján döntenek, mely díszcserjéket, díszfákat ültethetik el tavasszal. Az elbírálási folyamat február végéig tart, várhatóan áprilisban már ültethetik is a növényeket.

A cél: a város zöldfelületeit növelni a lakosokkal közösen. A növényeket a NYÍRVV Nonprofit Kft. biztosítja, az ültetés és a további gondozás az igénylő feladata. Az ültetéshez szaktanácsadást biztosítanak, a benyújtott pályázatokat érkezési sorrendben, a készlet erejéig bírálják el.

A következő "Ültess egy fát a holnapért" pályázatra augusztusban lehet majd jelentkezni.

 

Nyíregyházafaültetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés