Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházát imádják a turisták

| 2019. 02. 21. | 12:20:00
A szabolcsi város egyre népszerűbb úticél.
Nyíregyházát imádják a turisták
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A KSH előzetes adatai alapján az elmúlt évben 10,1 százalékkal nőtt a Nyíregyházára érkező vendégek, 7,53 százalékkal pedig az általuk eltöltött vendégéjszakák száma az előző évhez viszonyítva a kereskedelmi szálláshelyeken – olvasható a város honlapján. Ez köszönhető az új szálláshelyek megnyitásának, a folyamatos marketing kampánynak, és a belföldi turizmus erősödésének.

Nyíregyháza egyre népszerűbb úticél, az elmúlt évben több, mint 13 ezer éjszakával nőtt a belföldi vendégéjek száma, ez 2017-ben 121 ezer 713 volt.

Ez azért is jelentős, mert a tavalyi évben érződött az Erzsébet Szálloda bezárásából adódó belföldi vendégéjszakák számának csökkenése. 2018-ban több új szálláshely is nyílt a városban, valamint további magánszálláshelyek is létesültek.

Furkóné Szabó Marianna a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit kft. ügyvezetője elmondta, a növekedés számszerűen 195 ezer vendégéjszakát jelent. – Ha ehhez hozzáadjuk a magánszálláshelyek adatait is – ami körülbelül 30 ezret jelent –, akkor egyértelműen átlépjük a 200 ezres határt – tette hozzá.

A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó szállásdíj árbevétele elérte az 1 milliárd 570 ezer forintot, ez 12,62 százalékos növekedés az előző évhez képest. Egy szoba átlagára 14 149 forint volt.

A külföldi vendégek száma is pozitív tartományban van, meghaladta a 27 ezer főt, a közel 60 ezer külföldi vendégéjszaka szám gyakorlatilag azonos az előző évivel. A legtöbb időt a Romániából érkezők töltötték Nyíregyházán, őket követik a szlovákok, a lengyelek, az ukránok és a németek. 2018-ban több tényező együttes hatásának köszönhető a növekedés. A folyamatos, intenzív közös marketing kampányok, az aktív közösségi média jelenlét, és a belföldiek utazó kedvének növekedése is hozzájárult a pozitív eredményekhez. Még látványosabb az üzleti célú egyéb, korábban magán szálláshelyek vendégforgalma.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés