Hirdetés

Nyíregyházi ápolókat tüntettek ki

szabolcsihir.hu

2019.02.21. 10:13

Nyíregyházi ápolókat tüntettek ki
(Fotó: nyiregyhaza.hu)

Ünnepséget tartottak a Megyeházán.

Hirdetés

A Sz-Sz-B Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházban 3218 szakdolgozó dolgozik, közülük 25-en kaptak kitüntetést.

Többek között a kimagasló szakmai tudást, elkötelezettséget, alázatot díjazták.

Az ünnepségen Nyíregyháza polgármestere, Kovács Ferenc is köszöntötte az ápolókat. Elmondta, a város próbál mindent megtenni – a saját lehetőségeihez mérten –, hogy segítse az ápolók munkáját, körülményeit. – Ha visszatekintünk az elmúlt évekre, azt gondolom, elégedettek lehetünk, hiszen csodálatos kórházépületek épültek, az eszközbeszerzések folyamatosak, elkészült a parkolóház, építettünk egy óvodát is. Remélem, hogy ezek a fejlesztések az önök munkakörülményeit is jelentősen segítik. Természetesen a városvezetés, a kórházat Nyíregyháza szerves részének tekinti, az önök munkája pedig elengedhetetlen, ezért a város a jövőben is támogatni kívánja az intézményt – tette hozzá.

2014-ben hivatalosan is a Magyar Ápolók Napjává nyilvánították február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját.

Kossuth Zsuzsanna önfeláldozó, emberséges cselekedete volt az alapköve a hazai ápolás fejlődésének, mely négy évvel megelőzte Florence Nightingale tevékenységét. Kossuth Lajos Országos Főápolói Hivatalt hozott létre és 1849. április 16-án felkérte legkisebb húgát, Zsuzsannát, vegye át a tábori kórházak ápolás felügyeletét. Kossuth Zsuzsanna már betegen, de nagy akaraterővel, a sebesültek iránti őszinte együttérzéssel járta az országot, ő volt hazánk első főápolója. Irányításával határozták meg a szükséges kórházi felszereléseket; olyan szellemi örökséget hagyott ránk, amely a ma és a jövő ápolója számára egyaránt példaértékű.

Nyíregyházaápolók napja

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés