Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Országos sikert arattak a nyíregyházi diákok

| 2019. 02. 05. | 14:57:00
Központban a kreativitás.
Országos sikert arattak a nyíregyházi diákok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 70 diák 18 csapatban mérte össze tudását a Kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban megrendezett Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyén (KEVIN) február 1-jén.

A megmérettetést a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium Krúdy 11. D/2 nevű csapata nyerte meg a face scanner stresszfelismerő- és tanácsadó alkalmazás ötletükkel.

A Budapesti Gazdasági Egyetem pályaorientációs programjában tavaly ősszel meghirdetett versenyre több mint 100 csapat jelentkezett szerte az országból. A megmérettetés online fordulójában gazdasági témájú esettanulmányokat oldottak meg és prezentációt készítettek a résztvevők.

A versenyre 3 olyan ötlettel kellett érkezniük a csapatoknak, amelyek az őket érintő valós problémákra kerestek hatékony megoldásokat. A jelenlévők új üzleti gondolkodásmóddal ismerkedhettek meg és beleáshatták magukat a business model canvas – üzleti tervek világába, illetve a pitch előadásmódban is kipróbálhatták prezentációs készségeiket. A megmérettetés célja az volt,  hogy minél inkább felszínre hozzák a fiatalok kreativitását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés