Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pompás várkastély épül Szabolcstól sóhajtásnyira

| 2019. 02. 19. | 13:07:00
A sátoraljaújhelyiek át is biciklizhetnek a megújuló Rákóczi-fészekbe.
Pompás várkastély épül Szabolcstól sóhajtásnyira
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Halad a magyar-szlovák határ túloldalán, Borsiban lévő Rákóczi-várkastély felújítása, közben a Magyar Közlöny február 18-i számából kiderül, az Orbán-kormány elkezdi a helyreállítási munkálatok második ütemének előkészítését és vizsgálja a jövőbeni hasznosítás kérdéseit.

A Sátoraljaújhelytől néhány kilométerre, a szlovákiai Borsiban található, a 20. században teljesen lepusztult kastély II. Rákóczi Ferenc szülőhelye. Több forrás szerint a Rákócziak a Munkács felé tartó utakon ebben a várban szálltak meg.A kormány két ütemben összesen bruttó 1,6 milliárd forintot költ a kastély rendbe hozására és turisztikai hasznosítására. 
Az első ütem célja a külső homlokzati rekonstrukció, a tető felújítása, a nyílászárók beépítése és az épületgépészet kialakítása. A második ütemben várható az épület teljes belső megújítása vendéglátóhellyel és szálláslehetőségekkel.

A beruházásért felelős Teleki László Alapítvány ezen az oldalon részletesen ír arról, hol tartanak jelenleg. Az 1600-as években épült várkastély 2020-ra készül el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés