Hirdetés

Porig égett a nyíregyházi család szarvaskői otthona

Szabolcsihír

2019.02.06. 18:50

Porig égett a nyíregyházi család szarvaskői otthona
Erre a látványra ért haza az édesapa

Az apa szeme láttára vált semmivé életük munkája.

Hirdetés

Döbbenetes képet posztolt Facebook-oldalára szerdán egy nyíregyházi származású férfi. A fotón az égő háza, alatta rövid szöveg:

„Most ég el életem munkája. Elfogytak a szavaim. Mindenünk odalett. Mindent újra kell kezdenem, és nincs hozzá erőm. Három gyermek, melyből egy tolókocsis, sérült. Ennek kell megoldanom az életét. Egyedül nem megy”

– úgy ropognak a mondatok, mint ahogy a gerendák ropoghattak a pokoli tűzben.

 A szarvaskői ház porig égett. A háromgyermekes családnak szinte semmije sem maradt, csak az a ruha, ami rajtuk volt. Előbb a gyermekek szobája, aztán a ház többi része, egymás után. Néhány apróságot sikerült kimenteni, és a családi fotók nyolcan százalékát. Ez a legbecsesebb értékük. És hogy élnek, senki nem sérült meg a tűzben.

Odalett mindenük

A nyíregyházi Biró Miklós 22 éve költözött feleségével és három gyerekével a Heves megyei Szarvaskőre, mert mérnökként ott kapott munkát. Nyíregyházára azonban gyakran jönnek, hiszen itt élnek a nagyszülők. Biróék két egészséges mellett 22 éve nevelik sérült gyermeküket, aki kerekesszékes, néhány éve agyvérzése is volt.

Szerdán, amikor a lángok felcsaptak a házban, senki nem volt otthon. Két gyerek iskolában, Miklós a feleségével éppen vizsgálatra vitte a sérült fiúkat, amikor megszólalt a telefonja, hogy ég a háza… Rohant haza.

A tüzet valószínűleg a kazán okozta. A lángok pillanatok alatt terjedtek tovább a házban, hiába jöttek a tűzoltók több járművel is oltani.

– Ne gondold, hogy felelőtlenek vagyunk – mondta Bíró Miklós. – Szerettünk volna biztosítást kötni a házunkra, de nem lehetett. Az ingatlan besorolása: külterületi faház. Emiatt nem állt szóba velünk egy biztosító sem.

Ez a kép csütörtökön, egy nappal a tűz után készült

Pár napja szerepeltek a tévében

Most csak a jó szándékú emberek segítségére számíthatnak. Szeretnék felépíteni a házukat, amihez pénzre van szükségük. Már kaptak felajánlásokat, valaki azt ígérte, ha kész a ház, ő elkészíti a konyhabútort.

– Egy barátom, akinek panziója van Szarvaskőn, két éjszakára befogadott minket, így fázni nem fogunk – mondta Biró Miklós. Ruhaneműt is kapnak, enni is lesz mit. Ezeket megoldják, sok jó ember él Szarvaskőn.

Derült égből villámcsapásként érte őket a tűz, mert egyébként olyan szépen indult ez a hónap. Február 3-án vetítették az MTV-ben a családról készült riportot. Linkjét aznap meg is osztotta Miklós a közösségi oldalán.

A képsorokon egy szeretetben, békességben, rendezett körülmények között, ízléses, barátságos otthonban élő család képe bontakozik ki. Egy olyan családé, amelyik példa lehet mások előtt is, ahogyan a 22 éves, súlyosan sérült gyermekről gondoskodik.

Senki sem gondolta, hogy mindez három nap múlva semmivé lesz.

– És ma van a feleségem születésnapja – tette hozzá Biró Miklós.

Aki segíteni szeretne, most csak egy módon teheti, mondja a háromgyermekes családapa: ha pénzadománnyal támogatja. Az alábbi számlaszámra utalhatják az adományokat:

10404247-90402860-01600000
IBAN HU59104042479040286001600000
Számlatulajdonos: Biró Miklós
Az üzenetbe kérik, írják be: “ADOMANY”

Cs.K.

Galéria

tűzNyíregyházaadománySzarvaskő

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés