Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Remek formában van a 100 éves nyíregyházi hölgy

| 2019. 02. 20. | 17:22:00
Nyíregyháza polgármestere is köszöntötte a Sajóládon született Hermina nénit. +Fotógaléria
Remek formában van a 100 éves nyíregyházi hölgy
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Február 15-én ünnepelte 100. születésnapját Balogh Istvánné. Az ünnepeltet Kovács Ferenc polgármester köszöntötte, aki átadta a Magyar Kormány emléklapját is Hermina néninek, aki korához képest kiváló egészségnek örvend.

Hermina néni 1919. február 15-én, a család harmadik gyerekeként született a Borsod megyei Sajóládon. Szép, kiegyensúlyozott gyermekkora volt, jól tanult, szeretett olvasni. Sokat segített édesapjának a határban, mert fiúgyermek nem lévén a családban, a lányok végezték a férfi munkát is.

A Klusóczky család abban az időben jó körülmények között élt, a szülők harmadik lánya, Hermina 1940-ben feleségül ment Balogh Istvánhoz, akivel Golopra költöztek. A férj két fiúgyermeket is hozott a házasságba, majd két közös leányuk is született. A házasságuk fájdalmasan rövid ideig, mindössze öt évig tartott, mert szeretett férje 1945-ben, nem sokkal a háború befejezése előtt, orosz fogságban meghalt.

A fiatal özvegy magára maradt négy árvával. Kemény munkával egyedül, kitartással, szeretettel felnevelte őket, de a háború utáni nagy szegénység miatt nem tudta taníttatni őket, hiába volt kitűnő tanuló is köztük.

Fiatalon 10 évig dolgozott a szerencsi cukorgyárban is, majd 1965-ben Szerencsen élő, nagyobbik lányához költözött. Egészen 2017 augusztusáig élt itt, majd nyíregyházi unokája fogadta magához.  Hermina néni a mai napig itt lakik.

Jó egészségnek örvend, talán épp azért, mert megedzette az élet. Vallja: mozogni kell, a sok mozgás a hosszú élet titka.

Hermina néninek 4 unokája, 9 dédunokája és 11 ükunokája van.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés