Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tiszavasváriban új üzemcsarnok épül

| 2019. 02. 25. | 14:26:00
Bővíti telephelyét az egyedi gyógyszeripari gépek gyártásával és fejlesztésével foglalkozó Quick 2000 Kft.
Tiszavasváriban új üzemcsarnok épül
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új üzemcsarnokkal és műhelyekkel bővíti telephelyét az egyedi gyógyszeripari gépek gyártásával és fejlesztésével foglalkozó Quick 2000 Kft., a közel 166 millió forint értékű fejlesztés alapkövét csütörtökön tették le a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban.

Az ünnepségen Greinstetter Balázs, a Pénzügyminisztérium gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára elmondta,

a beruházás harmadát vissza nem térítendő forrásból, a fennmaradó részt pedig kedvezményes hitelből biztosítják a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon belül.

A társaság a jelenlegi fejlesztést megelőzően összesen 510 millió forintot nyert el különböző pályázatokon, a pénz nagyobb részét kutatás-fejlesztési programokra fordította - jelezte a helyettes államtitkár. Greinstetter Balázs hangsúlyozta, a Quick 2000 Kft.-hez hasonló vállalkozások segítenek abban, ha Magyarországon valaki munkahelyet keres, az találjon, a társaság innovációja pedig hozzájárul a magyar gazdaság versenyképességének megőrzéséhez és növeléséhez.

A telephelybővítés okaként a helyettes államtitkár azt mondta,

a jelenlegi kapacitás nem elegendő a megrendelői igények kielégítésére. Az új, nyolcszáz négyzetméter alapterületű csarnokban két nagyméretű műhelyt alakítanak ki, valamint gépeket - darukat, targoncát és hegesztőgépeket - is vásárolnak.

Nagy Bálint ügyvezető igazgató elmondta, a jelenleg 125 dolgozót foglalkoztató, 1991-ben alakult családi vállalkozás elsősorban gyógyszeripari cégek számára gyárt egyedi berendezéseket, laborjukban pedig a gyógyszeripar számára gépeket egyaránt fejlesztenek.
Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében hangsúlyozta, a cég példája mutatja, hogy a hazai kis- és középvállalkozásoknak folyamatosan fejlődniük kell és állandóan javítaniuk kell a versenyképességüket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés