2021-re elkészülhet Nyíregyháza új arénája

szabolcsihir.hu

2019.03.20. 11:32

2021-re elkészülhet Nyíregyháza új arénája

Multifunkciós létesítményt terveznek.

Hirdetés

Hirdetés

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára szeptemberben sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány a Beruházás Előkészítő Alap felhasználásával biztosít forrást a nyíregyházi multifunkciós autó- és motorsport aréna előkészítési, tervezési fázisainak megvalósításához.

A március 20-i Közbeszerzési Értesítő szerint ajánlatokat várnak az aréna létrehozására vonatkozó részletes megvalósíthatósági tanulmány készítésére. A tájékoztatóban leírják, a Nemzeti Sportközpont szeretné, ha a mogyoródi Hungaroring mellett az ország keleti részében is létesülne egy olyan multifunkciós létesítmény-együttes, amely a Hungaroringen megrendezett nemzetközi sportversenyeken kívül az autó- és motorsport egyéb versenyeinek is 21. századi körülményeket biztosítana.

Meg kell találni a létesítmény megépítésére alkalmas ingatlant, hatástanulmányokra van szükség, valamint el kell végezni a szükséges tervezési munkát is. 

A szakállamtitkár korábban arról is beszélt, hogy a tervezett létesítmény elsősorban a ralikrossz, az autókrossz, és az utánpótlás-nevelés szempontjából kiemelt jelentőségű gokart szakágnak jelent majd valódi otthont, megteremtve a professzionális feltételeket. Tervben van egy vezetéstechnikai központ, egy 50 szobás szálloda, valamint egy konferenciaközpont megépítése is, hiszen így edzőtáborozási, tesztelési lehetőségeket tudnak biztosítani nemcsak a hazai sportolók, hanem a környező országok versenyzői részére is.

Az ajánlatokat április 24-ig lehet benyújtani. Amennyiben sikerül a nyertes kivitelezővel szerződést kötni, úgy a beruházás már 2019 második felében elkezdődhet, s a tervek szerint 2021-re be is fejeznék.

Szóljon hozzá!

Hirdetés