Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Arany és fegyver is volt a szabolcsi orgazdánál

| 2019. 03. 29. | 09:48:00
Költségvetési csalással gyanúsítják.
Arany és fegyver is volt a szabolcsi orgazdánál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói kommandósokkal vonultak ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik illegális cigarettakereskedőjéhez. Az orgazda lakásán tartott házkutatáson nagyobb mennyiségű cigaretta, arany és készpénz mellett egy engedély nélkül tartott fegyver is előkerült.

A pénzügyi nyomozók és a NAV bevetési egységének munkatársai a cigarettakereső kutya segítségével megtalált, majdnem 40 ezer doboz csempészcigi mellett mintegy 15 millió forint értékben foglaltak készpénzt, ékszereket és gépkocsikat.

A speciális egység jelenléte ezekben az esetekben azért is szükséges, mert ez minimálisra csökkenti annak a kockázatát, hogy a házkutatás helyszínén, vagy annak környékén lakók és a szolgálatot teljesítő pénzügyőrök élete, testi épsége veszélybe kerüljön.

Az ügyben egy férfit és egy kettős ukrán-magyar állampolgárságú nőt hallgattak ki gyanúsítottként üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt. Ha bebizonyosodik bűnösségük, akár 5 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés