Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elítélik a dombrádi csárda kegyetlen biztonsági őreit

| 2019. 03. 09. | 16:43:00
Összevertek egy 28 éves férfit. Tragédia lett a vége.
Elítélik a dombrádi csárda kegyetlen biztonsági őreit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2016 márciusában a vádlottak egy dombrádi, Tisza-parti szórakozóhelyen biztonsági őri feladatokat láttak el több társukkal együtt. A hajnali órákban a szórakozóhelyen a sértett és egy ismeretlen személy összeszólalkozott, majd dulakodni kezdett. A vádlottak közbeléptek és kivezették a két férfit a teremből. Majd a vádlottak az épületen kívül többször bántalmazták a sértettet, aki a földre került. Ezt követően másik két biztonsági őr a kapun kívülre vitte a sérültet, aki telefonon hívta az egyik ismerősét. Végül két ismerőse hívott mentőt és a sértettet kórházba szállították.

A 28 éves gégényi sértett koponyaüregi sérüléseket szenvedett, több koponya és agyműtéten esett át. Azonban 2016 októberében elhunyt.

A fiatalember bántalmazása és a halála között közvetett okozati összefüggés állapítható meg. A vádlottak tagadták a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését.

Ítélet első fokon

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2018 szeptemberében

  • F. I. elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt 9 év börtönbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte.
  • M. G. másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt 9 év börtönbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés