Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fehérgyarmaton vége a bűzkorszaknak

| 2019. 03. 16. | 16:14:00
Átalakul a szelektív hulladékgyűjtés.
Fehérgyarmaton vége a bűzkorszaknak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzat a város területén kihelyezett szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, a folyamatos lakossági panaszokra, illetve a kialakult közegészségügyi állapotokra tekintettel március 31-én megszünteti, és egy központi szelektív hulladékgyűjtő szigetet alakít ki.

A társasházas területeken lévő szelektív hulladékgyűjtő szigetek átmeneti időszakra, előre láthatólag június végéig megmaradnak.

Ettől kezdődően a társasházak részére az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. lépcsőházanként egy nagyobb szelektív gyűjtő edényeztet fog biztosítani, melyet havonta 2 alkalommal elszállítanak.

A központi szelektív hulladékgyűjtő sziget Fehérgyarmat, Matolcsi u. 3. szám alatti önkormányzati telephely előtt kerül kialakításra. A szelektív hulladékgyűjtő szigetet az önkormányzat a telephelyéről folyamatosan kezelni és felügyelni tudja, így mindig biztosítva lesz a lakosság részére üres edényzet a szelektív hulladék elhelyezésére.

A más jellegű hulladék elhelyezését kamera rendszer figyeli és rögzíti.

A Kölcsey utcában található sziget átmenetileg áthelyezésre kerül a Borsodi utcába. A Május 14. téri, a Bessenyei utcai, valamint a Petőfi utcai társasházakhoz tartozó szelektív szigeteket változatlan helyen működteti tovább a szolgáltató.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés