Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Félárván maradt nyíregyházi ikrekért fogtak össze

| 2019. 03. 27. | 14:47:00
A 99.4 Sunshine FM koncertet szervez Zsomborért és Liáért.
Félárván maradt nyíregyházi ikrekért fogtak össze
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 99.4 Sunshine FM és a Lógjunk anyuval Tánccsoport összefogott egy félárván maradt, nyíregyházi ikerpár megsegítésére. A részletekről Sipos Marianna főszervezőt kérdeztük.

– Az első gondolat az volt, hogy jótékonysági koncertet szervezünk, amelyhez a program is összeállt. A Karmapirin, a Tibi a hegyről az első kérésünkre igent mondott, azóta folyamatosan csatlakoznak a fellépők, már több tánccsoport is jelezte, hogy szívesen venne részt a segélykoncerten

– árulta el a Sunshine FM hírigazgatója.

Sipos Marianna hozzátette: nemrég a Rotary Club Nyíregyháza két tagja, Diczkóné Untener Mónika és Pták István úgy döntött, az idei, március 31-i Rotary Futófesztiválon elindulnak, Mónika egy félmaratoni távot fut, míg István mozgássérültként speciális kerékpárjával a teljes maratoni távot teljesíti, és ahogy már tavaly és tavalyelőtt is tették, s a kilométereket értékesítésre felajánlották egy-egy nemes ügy érdekében, idén az ikerékért teljesítenek.

– A koncert mellett az édesapa kérésére azt is vállaltuk, hogy felhívjuk a figyelmet a szülés utáni depresszió veszélyeire – folytatta Sipos Marianna, aki azt is elmondta: a statisztikák szerint az első babás édesanyák 80 százaléka szenved ebben, de többségüknél az első órák, napok után elmúlik. Tíz százalékuk esetében viszont szakember segítsége kell ahhoz, hogy átlendüljenek ezen a mentális állapoton. Ha nem kapnak segítséget, ezek az édesanyák önmaguk vagy gyermekük ellen fordulhatnak, ami tragédiával végződhet.

– A rendezvényen arra kérjük a családokat, barátokat, fordítsanak több figyelmet a babákra, kismamákra, mert a tapasztalat azt mutatja, ez a mentális betegség is a családon belül marad, nem szívesen beszélnek róla, mert azt gondolják, ez az érzés a szülésre való alkalmatlanságukat jelenti, amit szégyellni kell

– tette hozzá a rendezvény főszervezője.

A félárván maradt ikrek megsegítésére szervezett koncert május 4-én lesz Nyíregyháza belvárosában, a konkrét helyszín még szervezés alatt.

Cs. K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés