Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itt épülnek új bicikliutak Szabolcsban

| 2019. 03. 13. | 11:40:00
Fenntartható közlekedésfejlesztés a Kemecsei járásban.
Itt épülnek új bicikliutak Szabolcsban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bejelentették Borzsova – Demecser és Kék – Demecser közötti kerékpárutak kialakítását.

A projekt átfogó célja a Kemecsei járás kerékpáros infrastruktúrájának kialakítása és továbbfejlesztése széles társadalmi és területi összefogással a kerékpározás, mint fenntartható, környezetbarát közlekedési mód bővítése érdekében. Továbbá fontos cél, hogy a már megépített, illetve megtervezett szakaszok egy összefüggő, teljes lefedettséget adó kerékpárút-hálózattá álljon össze.

A beruházás keretében

  • Demecser – Borzsova tanya települések között épül kerékpárút a külterületen működő vállalkozások, a város közszolgálati és turisztikai jelentőséggel bíró létesítményei, szociális intézményei, kerékpárral biztonságosan és fenntartható, környezetkímélő módon megközelíthetősége érdekében. A projekt keretein 3 131 méter hosszúságban, számos kerékpártárolóval kerül kiépítésre a kerékpárút.
  • Demecsert Kék községgel összekötő kerékpárút – Demecser közigazgatási területéig terjedő szakasza kerül kiépítésre annak érdekében, hogy mind a bel-, és külterületén működő vállalkozások, a város közszolgálati és turisztikai jelentőséggel bíró létesítményei, szociális intézményei, kerékpárral biztonságosan és fenntartható, környezetkímélő módon megközelíthető legyen. A projekt keretein 1 665,3 méter hosszúságban, számos kerékpártárolóval kerül kiépítésre a kerékpárút.
  • Kék községet Demecser városával összekötő kerékpárút – Kék közigazgatási területéig terjedő szakasza kerül kiépítésre annak érdekében, hogy mind a bel-, és külterületén működő vállalkozások, a város közszolgálati és turisztikai jelentőséggel bíró létesítményei, szociális intézményei, kerékpárral biztonságosan és fenntartható, környezetkímélő módon megközelíthető legyen. A projekt keretein 896 méter hosszúságban, számos kerékpártárolóval kerül kiépítésre a kerékpárút.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés