Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kisvárdán beindulnak a szemétszedők

| 2019. 03. 07. | 20:39:00
A város is csatlakozott az országos akcióhoz.
Kisvárdán beindulnak a szemétszedők
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ebben az évben március 18. és 24. között, hétfőtől vasárnapig, egy egész héten át lehet szemetet szedni az eddigi leghosszabb VIII. „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” akció során, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervez a Fenntarthatósági Témahéten keretein belül.

A TeSzedd! a fenntartható fejlődést szolgálja, és akár egy kirándulás során is élhetnek a fiatalok (is) ezzel a lehetőséggel.

Csak olyan szemetet szabad szedni, ami nem veszélyezteti a testi épséget és az egészséget. Nem szabad összeszedni veszélyes hulladékot, építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket. Nem gyűjthető zöld hulladék sem!

A hulladékot kizárólag az akciónapra gyártott, felismerhető zsákokba kell gyűjteni, melyet a szervezők biztosítanak a résztvevők számára. A kijelölt hulladékgyűjtési pontokon összegyűjtött hulladékok szakszerű elszállításáról és ártalmatlanításáról az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. gondoskodik.

Az országos hulladékgyűjtési akció célja, hogy széles összefogással a lehető legtöbb hulladéktól tisztítsuk meg az országot.

Kisvárda önkormányzata – mint minden évben – most is regisztrált az akcióhoz, és várja a helyi magánszemélyek, civil szervezetek, egyesületek, kollektívák, iskolák, üzletek jelentkezését, akik szeretnének tenni azért, hogy környezetünk tisztább, rendezettebb legyen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés