Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mentorok segítik a munkanélküli fiatalokat Szabolcsban

| 2019. 03. 25. | 14:10:00
Nyíregyházán és Kisvárdán is felkeresik az érintetteket.
Mentorok segítik a munkanélküli fiatalokat Szabolcsban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ifjúsági Garancia néven mentorprogramot indítanak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – derül ki a március 25-i Közbeszerzési Értesítőből. A projekt célszereplői olyan 15-25 év közötti fiatalok, akik nem tanulnak, nem dolgoznak, legalább hat hónapja munkanélküliek vagy inaktívak.

A program célja a fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítása, továbbá, hogy mihamarabb megvalósulhasson a támogatás nélküli munkaerő-piaci integrációjuk.

Ezen komplex program keretében szükséges a mentori szolgáltatás, ahol a mentor feladata a projektbe bevont fiatalok személyes segítése, munkaerő-piaci esélyeiknek növelése, foglalkoztatásuk elősegítése. A mentori tevékenység az együttműködési kötelezettség teljesítéséhez, a szolgáltatások, támogatások igénybe vételéhez, az állami, vagy más szervekkel való kapcsolattartáshoz, az önálló munkába álláshoz, vagy a munkahelyen történő beilleszkedéshez nyújt személyre szabott segítséget.

A 170,6 milliós program keretében a megye 10 kirendeltségén 16 mentor fogja ellátni a projekttel kapcsolatos feladatokat. A mentorok Baktalórántházán, Csengerben, Fehérgyarmaton, Kisvárdán, Mátészalkán, Nagykállón, Nyírbátorban, Nyíregyházán, Tiszavasváriban, Vásárosnaményban várják a fiatalokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés