Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán nem pihentek az áruházi tolvajok

| 2019. 03. 25. | 12:42:00
Az egyik visszaeső bűnöző előzetesbe került.
Nyíregyházán nem pihentek az áruházi tolvajok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája március 22-én lopás vétsége miatt indult eljárásban elrendelte T. H. gyanúsított letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított – társaival – március 21-én egy nyíregyházi áruházban két női szabadidő ruháról eltávolították az áruvédelmi eszközöket, majd azokkal fizetés nélkül távoztak. Ezután elmentek két másik áruházba, s az egyikből egy babaruhát, a másikból 4 nadrágot loptak el ugyanilyen módszerrel. Egy következő üzletben 62 ezer forint értékben illatszereket rejtettek a táskájukba, de a biztonsági őr észrevette a lopást, és feltartóztatta őket, így a kár a helyszínen megtérült.

A ruhaneműk eltulajdonításával okozott mintegy 17 ezer forint kár nem térült meg.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A gyanúsítottal szemben korábban a bíróság többször szabott ki próbára bocsátást lopás vétsége miatt, s jelenleg is több eljárás van vele szemben folyamatban. Az elkövetett cselekmény miatt a szabadlábon lévő társai ellen is megindult a büntetőeljárás.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés