Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházi adózó? Készítheti a sárga csekket

| 2019. 03. 11. | 09:18:00
Emelkedett a késedelmi pótlék.
Nyíregyházi adózó? Készítheti a sárga csekket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Polgármesteri Hivatal Adóosztálya a napokban értesíti ügyfeleit a nyilvántartott adózók folyószámla egyenlegéről, a 2019. február 20-áig beérkezett befizetések figyelembevételével.

Az értesítő tartalmazza az adózó tavalyról elmaradt tartozását és a 2019. évre esedékes helyi adókat, valamint a gépjárműadót és az esetleges késedelmi pótlékot. Az Adóosztály 46.741 értesítőt küldött ki, amelyhez magánszemélyek esetén csekket is mellékeltek.

A 2019. I. félévre esedékes adók befizetési határideje – a nemzeti ünnep és azt követő hétvége miatt – március 18-a, hétfő. A magánszemélyek csekken, míg a cégek és vállalkozók átutalással teljesíthetik esedékes adófizetési köztelezettségeiket. Az adóhatóság felhívja ügyfelei figyelmét arra, hogy a fizetési határidőre érdemes odafigyelni, mivel azoknak az adózóknak, akik fizetési kötelezettségüknek határidő után tesznek eleget, késedelmi pótlékot kell felszámítani, illetve az adó meg nem fizetése esetén a pótlékkal növelt tartozást végrehajtási eljárásban szedi be az önkormányzati adóhatóság, amelynek megindítására külön felhívás nélkül is lehetőség van.

2019. január 1-jét követően esedékessé váló késedelmi pótlék mértéke emelkedett, minden naptári nap után a késedelem, illetve az esedékesség előtti igénybevétel (felszámítás) időpontjában érvényes jegybanki alapkamat 5 százalékponttal növelt mértékének háromszázhatvanötöd része. A késedelmi pótlék után további késedelmi pótlékot nem számít fel az adóhatóság - tette hozzá Dr. Kása Brigitta aljegyző.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés