Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb sikeres kalóztámadás a Tisza mentén

| 2019. 03. 04. | 12:02:00
A Vásárosnamény és Tiszaszalka közötti terület a legszennyezettebb.
Újabb sikeres kalóztámadás a Tisza mentén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A PET Kupa egy kiváló civil kezdeményezés, mely úgy küzd a Tiszán rendszeressé váló szennyezésáradata ellen, hogy közben a résztvevők életre szóló kaland részesei lehetnek. Nem volt ez másként azoknak, akik részt vettek a Vásárosnamény-Tiszaszalka közötti szakasz tisztításánál a március 3-i akcióban.  

A PET Kupa nem egy szokványos szemétszedés, ugyanis a PET-kalózok saját készítésű hulladékból eszkábált hajóikon indulnak útnak a folyóparti szeméthegyek felé. A kezdeményezés résztvevői az évek alatt már több tonna szemetet szedtek ki a folyóból, melynek legalább fele később újrahasznosításra is került.

Hankó Gergely, a projekt vezetője elmondta, ebben az évben is – a tavalyi évhez hasonlóan – az ártéri erdőszakaszt tisztítják meg a vízüggyel közösen.

A munkákat március elsején kezdték, ami három napig tart. Véleménye szerint a most kitakarított szakasz az egyik legsúlyosabban szennyezett része a Tiszának. Számításaik szerint egy folyamkilométer van tele – bokáig – szennyezett palackokkal és egyéb hulladékokkal. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés