Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Világszenzáció a Nyíregyházi Állatparkban

| 2019. 03. 12. | 12:28:00
A két mishimi bébi jól van.
Világszenzáció a Nyíregyházi Állatparkban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két takin is született a Nyíregyházi Állatparkban január óta. A különleges ökörgazellákból a szabolcsi megyeszékhelyen a mishmi alfajt lehet megcsodálni. A két bébi jól van, a két hónapos már pajkosan játékos, az alig két hetes azonban még félénk, és ideje nagy részét anyukája mellett tölti.

A csöpp ökörgazellák már megfigyelhetők a kifutóban.

Révészné Petró Zsuzsa elmondta, ezek a különleges állatok a mishmi alfajhoz tartoznak, és olyan kevés él belőlük, hogy már felkerültek a veszélyeztett fajok listájára. Ezért is számít nagy sikernek, hogy Nyíregyházán két éven belül összesen négy takinnal is gazdagodott az állatpark. A tüneményes borjak láthatóan egészségesek és idejük nagy részét táplálkozással töltik.

– A kis mishmi takin borjak 220 nap vemhesség után láttak napvilágot, az idősebbik bikaborjú januárban született, míg a fiatalabb március közepén. Teljesen más a viselkedése a két állatnak, az idősebb már vagánykodik, már ismerkedik a kifutóval, a papával is játszik. Mutatgatja az erejét, fitogtatja, hogy ő milyen hatalmas takin borjú és már hívná is játszani a féltestvérét, aki még viszont anyukája társaságát követi, de egy-két hét múlva a látogatók is azt fogják látni, hogyan játszadoznak önfeledten a kifutóban ezek az állatok – tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés