Hirdetés

Biciklist ítéltek el Nyíregyházán

Szabolcsihír

2019.04.18. 14:08

Biciklist ítéltek el Nyíregyházán
A kép illusztráció

Súlyos balesetet okozott.

Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2019. április 18-án megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét, melyben P. T. vádlottat felmentette az ellene közúti baleset okozása miatt emelt vád alól. A törvényszék a vádlottat bűnösnek mondta ki, és 1 évre próbára bocsátotta - közölte a Szabolcsihírrel      Dr. Resán Dalma sajtószóvivő.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2016. június 26-án Nyíregyháza lakott területén közlekedett kerékpárral, s a járdán elütötte a vele szemben gyalogosan közlekedő sértettet, aki 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott megszegte a KRESZ szabályait azzal, hogy kerékpárjával a járdán közlekedett. A rendelkezés szerint lakott területen akkor lehet a járdán közlekedni, ha az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan, s ebben az esetben sem zavarható a gyalogos forgalom.

A bíróság álláspontja szerint a baleset bekövetkezésében kizárólag a vádlott szabályszegése játszott szerepet, a sértett nem szegte meg a közlekedési szabályokat.

Az ítélet nem jogerős.

 

biciklisbaleset

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés