Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elkapták a kéki gyújtogatót

| 2019. 04. 02. | 17:20:00
A demecseri férfi egy korábbi esetet is beismert.
Elkapták a kéki gyújtogatót
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást S. Attila 22 éves demecseri lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi 2019. április 1-jén a kéki vasútállomás melletti nyárfaerdőben egy öngyújtóval szándékosan meggyújtotta az avart, majd felszállt az induló vonatra, mellyel Gégényre utazott. Hamarosan Gégényből egy Nyíregyháza felé közlekedő vonattal visszatért Kékre, ahol látta, hogy a katasztrófavédelem munkatársai a tűz oltását már megkezdték.

A széljárás miatt a keletkezett tűz körülbelül 15 hektár területű mezőgazdasági területre terjedt ki, ahol leégett két állattartásra kialakított, használaton kívüli épület és egy lakókocsi is.

A gyanúsított ezután megindult a település irányába, majd egy csatornapart melletti bokros, fás területen gyufával meggyújtotta az avart, a kabátjával még szélárnyékot is tartott a tűznek. Szerencsére a közelben voltak a katasztrófavédelem munkatársai a közelben voltak, a keletkezett tüzet perceken belül eloltották.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés