Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódnak az útfelújítások Nyíregyházán

| 2018. 09. 06. | 14:49:00
Íme, a legfrissebb információk!
Folytatódnak az útfelújítások Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lassan végéhez közelednek a városban zajló felújítási munkák.

A parkolók bontásával szeptember 6-án megkezdődött a Semmelweis utca felújítása, ezért 30 km/h-s sebességkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek.

A Törzs utcán, a 4-es főút jobbra kanyarodó sávjában szeptember 6-8-ig zajlik az aszfaltozás, itt szintén 30 km/h-s sebességkorlátozásra kell számítani.

A Pazonyi úti (Aldi – Közigazgatási határ között) kerékpárutat a kivitelező 3 szakaszban újítja fel, amely jelenleg is folyamatban van. A befejezés várható időpontja: október 10.

A Sóstóhegyi úti kerékpárút építése (Korányi F. utca – Mogyoró utca között) jó ütemben zajlik, várhatóan szeptember 13-ig teljes hosszban elkészül.

A Kosbor utca felújításánál az utolsó simításokat végzik, az útszakasz szeptember 14-ig – beleértve a forgalomtechnikát is – teljes egészében elkészül.

Belváros
A Bocskai utcán (Hunyadi u. – Inczédy sor közötti szakasz) továbbra is 30 km/h sebességkorlátozásra és útszűkületre kell számítani. Az útfelújítás várhatóan szeptember 20-ra fejeződik be.

A Bocskai utcán (Hunyadi u. - Inczédy sor között páratlan oldali járda) a járdaburkolat alap már elkészült, a járda aszfaltozása következik, a befejezés várható időpontja: szeptember 20.

Folyamatban van a Városmajor utcai, a László utca - Inczédy sori járda (Bocskai utcától - Belső körútig) és a Deák F. utcai járda (Arany J. u. - Széchenyi u. között páratlan oldal) felújítása is. A befejezés várható időpontja mindhárom helyszínen: szeptember 13.

A Stadion utcai járdák fennmaradt szakaszán a bontási munkálatok végeztével előre nem látható pótmunkák elvégzése vált szükségessé, a szegélyek, illetve az útalap megerősítésével, kiegészítésével. A munkálatok jelenleg is folyamatban vannak, a várható befejezési határidő: szeptember 30.

A Benczúr téren a növénytelepítés és a szökőkút külső burkolása zajlik és már a játszótér gumiburkolatát is építik. Az arra közlekedőknek továbbra is útszűkületre és sebességkorlátozásra kell számítani.

A Bessenyei téren a jelenlegi munkafázisban a vízáteresztő sétány burkolása, szegélyezés, a futópálya alapozása, szegélyépítése van folyamatban. A szökőkút építésénél már betonoznak és burkolnak. A Bessenyei szobor irányából telepítik a szoborvilágítások és futókör lámpáit.  A tér körül útszűkületre és sebességkorlátozásra kell számítani.

Kertváros
A Bottyán utcán a Huszár-telep irányából a Derkovits utca irányába baloldalon útszélesítés zajlik, földmunkákkal. A Derkovits utca Szirom utca között folyamatban van a parkoló és járdaépítés. A Szirom utca előtt, a jobb oldali várakozó sávban az útalap építési munkái folynak. A Derkovits és Tó utca között félpályás korlátozással folyik a csapadékvíz átkötő vezetékek nyomvonalának helyreállítása.

A Bottyán utcán a korábban meglévő parkolókat ezen a héten felbontják, a parkolási lehetőség így ideiglenesen megszűnik. A munkálatok útszűkülettel, sebességkorlátozással járnak.

Borbánya
A Lujza utcán továbbra is csak egy irányban lehet közlekedni, a behajtás a Kállói út felől, a Tünde utca irányába megengedett. Jelenleg a haladási irány szerinti baloldalon járdaépítés zajlik, mindkét oldalon útszegély bontás és átépítés. Ezen a héten megkezdődik a jobb oldali útszélesítés és szegélyépítés is. Az útpálya széleken pedig folyamatban van a víznyelő aknák át- és megépítése. A munkálatok itt is útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak, valamint az érintett parkolók átmeneti korlátozásával.

Sóstógyógyfürdő
A Vénusz és Borbála utcában a padkázás és tereprendezés van folyamatban, a befejezés várható időpontja: szeptember 13.

A Krisztina, Anna, Magdolna utcákban a térburkolás, tereprendezés, padkázás folyamata zajlik, a befejezés várható időpontja: szeptember 13.

Sóstóhegy
A Templom utca első szakasza elkészült, a második szakasz kivitelezése jelenleg is folyamatban van. A várható befejezési határidő: szeptember 30.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés