Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hello Nyíregyháza!

| 2016. 04. 20. | 11:15:09
Pénteken reggel kilenctől másnap hajnalig tart majd a tavaszköszöntő.
Hello Nyíregyháza!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ulrich Attila. Nyíregyháza alpolgármestere sajtótájékoztatón mondta el, hogy pénteken a Kossuth tér mellett nyolc helyszínen, többek között a Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren, a Könyvtár előtt és a Korzó környékén is lesznek programok. Ulrich Attila azt mondta, a Hello Nyíregyháza! nemcsak szórakoztat, azt is bizonyítja, hogy ez egy izgalmas település.

Nyíregyháza egy sokszínű város, egy ezerarcú város, ahol a tehetség egészen az óvodás korosztálytól kezdve a civil, idősebb csoportokon keresztül megvan, ezért vannak itt a különböző iskoláink, ezért vonulnak fel, ezért mutatjuk meg a város különböző arcait. Ezért adunk esélyt, lehetőséget azoknak a szervezeteknek, akik a hátrányos helyzetű embereket képviselik vagy éppen az elesetteket. De szeretnénk a vidámságot is előtérbe helyezni. A gyerekeknek a játékokat, a koncerteket, az utcabált. Mind mind azért csináljuk, hogy megmutassuk, Nyíregyháza egy olyan város, ahol érdemes maradni, ahol érdemes lenni, érdemes szórakozni és érdemes akár idejönni üdülni is

– tette hozzá Ulrich Attila.

BEMUTATKOZIK A VÁROS

Pénteken reggel kilenckor polgármesteri köszöntővel kezdődik majd a Hello Nyíregyháza!. A Kossuth teret ezután óriásbábosok veszik birtokukba, de lesz itt cukorágyú és kutyás bemutató. Mindezek mellett sportbemutatók, táncosok és zenekarok váltják majd egymást estig. A programok nagy része a Kossuth térre koncentrálódik, azonban itt is érdemes minden szegletet felkeresni, hiszen több helyszínen párhuzamosan történnek majd az események. A Zrínyi Ilona utcában például arcfestés és kézműves foglalkozások lesznek. A szökőkútnál az óvodásokat várják. Nekik különböző vetélkedőket szerveznek 

– tette hozzá Dajka László, a Nyíregyházi Sportcentrum sportszervezője.

Tomasovszki Edina, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója azt mondta, ők az olvasás szerelmeseit és az ügyes kezűeket várják az intézmény elé. A Váci Mihály Kulturális Központ előtt a város civil szervezetei mutatkoznak be. Többek között a gasztroegyesületek is ide várják az ínyenceket.

A Korzó előtt játszóház és gyerekfoglalkoztatók lesznek, a Dózsa György utcában pedig a különböző szak- és szakközépiskolák fogadják az érdeklődőket. Akinek van kedve, többek között marcipánfigurát vagy mobil applikációt készíthet, megismerkedhet a számítógépes építészeti programokkal és láthatja hogyan alkotnak takarítórobotot a fiatalok

– erről Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója és Károly Enikő, a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola igazgatója beszélt.

NYOLC MACSÓ A SZÍNPADON!

A Hello Nyíregyháza sztárvendége idén az Ocho Macho lesz. A koncertjük este hétkor kezdődik. Utánuk az L.K. Beat csap a húrok közé és hajnalig tart az utcabál. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a rendezvényen idén is köszönésért tallér kapható, a tallérokért pedig élmények vásárolhatóak. Többek között kreatív fajátékokra, csillámtetoválásra vagy csihuhuzásra válthatóak be az összegyűjtött játékpénzek.

TOLVA SZABÁLYOS!

Idén a nagyrendezvények alatt nem lehet majd biciklivel közlekedni a sétáló területén. A balesetek elkerülése érdekében pénteken tolni kell majd itt a kerékpárokat. Ezt a közterület-felügyelet ellenőrizni is fogja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés