Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ibrány új polgármestere köszöni a bizalmat

| 2019. 04. 01. | 15:08:00
Nagy fölénnyel nyert.
Ibrány új polgármestere köszöni a bizalmat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint arról már beszámoltunk, Trencsényi Imrét választották Ibrány polgármesterének a vasárnapi időközi választáson.

[Beillesztett cikk: Trencsényi Imre a befutó Ibrányban]

A település korábbi alpolgármestere a szavazatok 68 százalékát kapta, míg ellenfele, a szintén független (FIDESZ-KDNP támogatását élvező) Németh Szilvia a voksok 31 százalékát kapta. A közel 5370 választásra jogosult közül 2991-en éltek állampolgári jogukkal.

A győztes Trencsényi Imre este fél kilenc körül tudta meg, hogy ő nyerheti a választást, akkor már jöttek a számok a szavazókörökből, és az is bizonyossá vált, hogy valamennyiben nagy fölénnyel vezet.

– Bíztam a sikeremben, ezért is indultam el, de ilyen arányú felhatalmazásra nem számítottam

– mondta el hétfőn a Szabolcsihírnek Ibrány frissen megválasztott polgármestere, aki hozzátette: hatalmas megtiszteltetés ez számára.

[Beillesztett cikk: Ki lesz Ibrány polgármestere?]

– Először is köszönet a városlakóknak, hogy elmentek szavazni, A részvételi adatok alapján minden második ember részt vett a választáson. Külön köszönet azoknak, akik engem támogattak - mondta a frissen megválasztott településvezető, majd így folytatta:

– Mindenki polgármestere szeretnék lenni a képviselő-testülettel együtt, melynek tagjai mellettem álltak, és nagyon sokat segítettek a kampányban.

Elmondta, elsőként a családja, felesége, szülei, barátai gratuláltak vasárnap este a győzelemhez. Hogy az ellenfelével beszélt-e a választási eredmény kihirdetése óta, így felelt Trencsényi Imre:
– Ha az a kérdés, hogy gratulált-e az ellenfelem, akkor a válaszom: még sem telefonon, sem személyesen nem beszéltünk az eredmény megismerése óta.

 Szerdán emelkedik jogerőre, válik hivatalossá a végeredmény. Az ezt követő, első testületi ülésen várhatóan új alpolgármestert is választanak, hiszen mostanáig a megválasztott polgármester töltötte be ezt a tisztet. Jelöltje már van, de személyi kérdésekről egyelőre nem kívánt beszélni Trencsényi Imre. Annyit mondott: szerdától számítva nyolc nap áll rendelkezésére a képviselő-testület összehívására, amit a jövő hét elején szeretne megtenni, akkor már nyilvános lesz az is, kit javasol alpolgármesternek.

Az ibrányi (és a Szolnok megyei szelevényi) volt egyébként az utolsó időközi választás az őszi önkormányzati választások előtt.

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés