Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kamaszokkal telt meg a nyíregyházi tárgyalóterem

| 2019. 04. 03. | 15:03:00
Tanulságos nap volt.
Kamaszokkal telt meg a nyíregyházi tárgyalóterem
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium 9/b. és 9/c. valamint a Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8. osztályos tanulói egy fiatalkorú elkövetőt érintő büntető ügy tárgyalásán vettek részt a Nyitott Bíróság program keretében a Nyíregyházi Járásbíróságon, április 1-jén.

A tárgyalás előtt Szilvási Péter bíró rövid tájékoztatást tartott a diákok részére az ügy lényegéről, a tárgyalás rendjének megtartásáról.

A kifosztás miatt indult eljárásban a diákok részesei lehetettek a sértettek, valamint a tanúk meghallgatásának. A tárgyalás különösen érdekes volt a diákok számára, ugyanis megnézhették a bűncselekményt rögzítő térfigyelő kamera felvételét is. A diákok végig fegyelmezetten vettek részt a tárgyaláson, mely végül ítélethirdetéssel zárult. Az ítélet kihirdetését követően az eljáró bíró általánosságban beszélt a diákoknak a fiatalkorúakkal szemben alkalmazandó büntetés kiszabási elvekről, a próbára bocsátásról és a javítóintézeti nevelésről.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés